Hur man lägger till radiostationer till iTunes

Internetradioströmmar är onlineversioner av radiostationer. Du behöver inte längre använda en bilradio eller AM / FM-tuner för att lyssna på stationer. Om en station sänder online kan du antagligen också lyssna på den på iTunes. Som de flesta andra mediaspelare kan iTunes streama levande musik, väder, nyheter, polisradio eller podcasts.

När en ström har lagts till placeras den i sin egen spellista som heter Internet Songs och fungerar som alla andra spellistor i ditt iTunes-bibliotek.

Vissa radioströmmar kan identifieras som vanliga musikfiler och placeras i iTunes-biblioteket, med tiden listad som "Kontinuerlig".


Hur man lägger till radiostationer till iTunes

Inte alla radiostationer sänder en livestream på deras webbplats, men det finns källor för att hitta radiostationer som gör det. När du har hittat en kopierar du webbadressen till den strömmen.

  1. När iTunes är öppet navigerar du till Fil > Öppna ström. Alternativt kan du använda kortkommandot Kommando + U på en Mac eller Ctrl + U på en dator.

  2. Klistra in webbadressen till online-radiostationen i det angivna fältet.

  3. Välja OK för att lägga till stationen i iTunes.

    Om du vill ta bort en anpassad radiostation högerklickar du på den och väljer Ta bort från biblioteket.

Var hittar du internetradioströmmar

Nedan följer två exempel på webbplatser som har stora samlingar av gratis internetströmmar med direktlänkar till webbadresserna som du kan kopiera och lägga till i iTunes. Din favoritradiostation kan dock ha en länk publicerad på sin webbplats, så om du är ute efter en specifik station bör du titta där först.

  • Radio? Visst !: Välj aktiv från listrutan bredvid "Status" i stationslistan och sök sedan efter ett nyckelord som kan användas för att hitta den station du letar efter. Välj tabellrubrikerna för att sortera resultaten efter namn, genre, land, språk och datumet senast uppdaterades. När du har öppnat den ström som du vill kopiera länken från källa avsnittet och klistra in det i iTunes enligt anvisningarna ovan.
  • Icecast-katalog: Sök efter nyckelord eller bläddra efter genre. Högerklicka på M3U-länken bredvid strömmen och klistra in den i iTunes.

Radioströmmar finns ibland i ett vanligt filformat som MP3, men andra kan vara i spellistformat som PLS eller M3U. Oavsett format, försök sätta in det i iTunes enligt beskrivningen. Om det fungerar kommer det att börja spelas inom några sekunder. Om det inte fungerar kan det läggas till iTunes men aldrig spelas upp.


Lämna en kommentar