Så här visar du Windows Desktop på en TV med Chromecast

Vad att veta

 • Det enklaste sättet att se innehåll från din Windows-dator på din TV är att använda en Chromecast för att casta skärmen.
 • Innan du börjar, se till att både Chromecast och din dator har samma Wi-Fi-nätverk.
 • Du kan casta hela skrivbordet eller så kan du casta från en enda flik i din Chrome-webbläsare.

Instruktionerna i den här guiden är kompatibla med alla senaste versioner av Chrome.

Den här artikeln visar dig först hur du kastar en Chrome-webbläsarflik till din TV och visar dig sedan hur du castar hela Windows-skrivbordet om du föredrar det.


Hur man castar en Chrome-webbläsarflik

Nu när du är säker på att din Chromecast och PC är i samma WiFi-nätverk, låt oss kasta en flik från Google Chrome-webbläsaren.

 1. Öppna Chrome på din dator och navigera till webbplatsen du vill visa på din TV.
 2. Välj menyikonen (tre horisontella prickar) i det övre högra hörnet och välj sedan Maska från rullgardinsmenyn.

 3. Ett litet fönster visas med namnen på alla cast-vänliga enheter i ditt nätverk, till exempel en Chromecast- eller Google Home-smarthögtalare. Innan du väljer enheten trycker du dock på den nedåtvända pilen högst upp, då står det lilla fönstret Välj källa.

 4. Välja Cast-flikenoch välj sedan smeknamnet på Chromecast.

 5. När det är anslutet kommer fönstret att säga Chrome-spegling tillsammans med en volymreglage och namnet på den flik du har öppnat.

  När en flik har gjutits kan du navigera till en annan webbplats och den kommer att fortsätta visa vad som finns på den fliken.

 6. Titta upp på din TV så ser du att fliken tar upp hela skärmen - men vanligtvis i brevlådeläge för att hålla visningsförhållandet korrekt.
 7. För att sluta casta, stäng bara fliken eller klicka på Chromecast ikonen i din webbläsare till höger om adressfältet (den är blå). Det kommer att ta tillbaka Chrome Mirroring-fönstret vi såg tidigare. Klicka nu Sluta i nedre högra hörnet.

Vad Tab Casting fungerar bra för

Att casta en Chrome-webbläsarflik är idealisk för allt som är mest statiskt, till exempel semesterbilder som är lagrade i Dropbox, OneDrive eller Google Drive. Det är också bra för att se en webbplats i större skala eller till och med för att visa en PowerPoint-presentation online eller Google Drive's Presentation-webbapp.

Vad det inte fungerar lika bra för är video. Ungefär. Om du använder något som redan stöder casting, som YouTube, kommer det att fungera bra. Men det beror på att Chromecast kan ta YouTube direkt från internet, och din flik blir en fjärrkontroll för YouTube på TV: n. Med andra ord sänder den inte längre sin flik till Chromecast.

Innehåll som inte stöder Chromecast, som Vimeo och Amazon Prime Video, är lite mer problematiskt. I det här fallet strömmar du innehåll direkt från din webbläsarflik till din TV. För att vara ärlig fungerar det inte bra. Det är knappt synligt, för du måste förvänta dig korta stammar och hoppar som en del av fyndet.

Det är enkelt för Vimeo-fans att fixa detta. Istället för att casta från en PC-flik, använd tjänstens mobilappar för Android och iOS, som stöder Chromecast. Amazon Prime Video stöder för närvarande inte Chromecast, men du kan få Prime Video på din TV via andra strömmande enheter som Amazons $ 40 Fire TV Stick eller Roku.


Hur du castar ditt skrivbord

Att visa hela datorns skrivbord på din TV via Chromecast liknar att visa en enda webbläsarflik.

 1. Välj tre vertikala prickar i det övre högra hörnet av Chrome och välj Maska. Fönstret dyker upp igen i mitten av skärmen.

 2. Tryck på nedåtpilen och välj Gjut skrivbordetoch välj sedan ditt Chromecast-smeknamn från enhetslistan.

 3. Efter några sekunder kommer ditt skrivbord att casta.
 4. Om du har en skärmuppsättning med flera skärmar kommer Chromecast att be dig välja skärmen du vill visa. Välj rätt skärm, välj Dela, och efter några sekunder visas korrekt display på din TV.

  När du castar hela skrivbordet följer datorns ljud med det. Om du inte vill att det ska hända, stäng av antingen vilket ljud som spelas på skrivbordet - iTunes, Windows Media Player osv. - eller skruva ner volymen med reglaget i Chrome Mirroring-fönstret.

 5. För att sluta casta skrivbordet, välj det blå Chromecast ikonen i din webbläsare. När Chrome-spegling fönstret visas, välj Sluta.


Vad skrivbordsgjutning är bra för

Som att casta en webbläsarflik fungerar casting på skrivbordet bra för statiska objekt som ett bildspel med foton som sparats på din hårddisk eller en PowerPoint-presentation. Och som med att casta en flik är casting video inte bra. Om du vill spela upp en video på din TV med något som är sparat på din TV, kan du antingen ansluta din dator direkt via HDMI eller använda en tjänst som är byggd för att streama video via ditt WiFi-nätverk som Plex.

Varför casta?

Googles $ 35 HDMI-dongel är ett prisvärt alternativ till digitalboxar som Apple TV och Roku. I första hand låter det dig se alla typer av innehåll på en TV, inklusive YouTube, Netflix, videospel och Facebook-videor.

Men Chromecast hjälper dig också att placera två grundläggande objekt från vilken dator som helst som kör Chrome på din TV: en webbläsarflik eller hela skrivbordet. Den här funktionen fungerar med Chrome-webbläsaren på vilken datorplattform som helst som stöder den, inklusive Windows, Mac, GNU / Linux och Googles Chrome OS.

Vad är gjutning?

Casting är en metod för att skicka innehåll trådlöst till din TV, men det fungerar på två olika sätt. Du kan casta innehåll från en tjänst som stöder den som YouTube, som faktiskt ber Chromecast att gå till onlinekällan (YouTube) och hämta en viss video för att spela på TV: n. Enheten som ber Chromecast att göra det (till exempel din telefon) blir sedan en fjärrkontroll för att spela, pausa, spola framåt eller välja en annan video.

Men när du castar från din dator streamer du mestadels innehåll från skrivbordet till din TV via ett lokalt nätverk utan hjälp från en onlinetjänst. Det är väldigt annorlunda, eftersom strömning från ett skrivbord är beroende av datorns kraft på din hemdator, medan streaming av YouTube eller Netflix är beroende av molnet.

Skillnaden mellan de två tillvägagångssätten och varför de är viktiga kommer att bli uppenbara när vi diskuterar strömmande video senare.

Casttjänster som Netflix, YouTube och Facebook Video

Inte massor av tjänster stöder native casting från PC-versionen av webben till Chromecast. Detta beror på att många tjänster redan har byggt in det i sina mobilappar på Android och iOS och inte har stört sig med bärbara datorer och stationära datorer.

Oavsett stöder vissa tjänster gjutning från datorn, särskilt Googles eget YouTube, Facebook och Netflix. För att casta från dessa tjänster, börja spela en video och med spelarens kontroller ser du casting-ikonen - konturen på en skärm med en Wi-Fi-symbol i hörnet. Välj det och det lilla fönstret visas igen i din webbläsarflik. Välj smeknamnet för din Chromecast-enhet och castningen börjar.