Sennheiser HD 650 Review: Vackra och Premium Studio-hörlurar

Lifewire / Jason Schneider


Design- och installationsprocess: Helt i linje med resten av Sennheisers pro-fokuserade modeller

De flesta av Sennheisers avancerade hörlurar ser ungefär likadana ut. De har jätte öronkåpor som mäter nästan 4.5 tum vid sin längsta punkt och är i huvudsak bara klämda ovaler. Sennheiser lutar dem bakåt på varje öra för att ge ett mer naturligt utseende och en mer standardpassning. Enheten vi testade kom i en lätt glittrande, mörkgrå pistolmetallplast. Öronkopparna är en något mörkare grå nyans, vilket möjliggör lite kontrast.

På utsidan av varje kopp finns en metallnätbur som både skyddar och visar upp den invecklade förarkonstruktionen inuti. Detta möjliggör också ljudbilden med öppen rygg som hjälper ljudkvaliteten, men vi kommer till det i det senare avsnittet.

Sennheiser-logotypen är screentryckt längs toppen av pannbandet och modellnummer HD 650 etsas i en matchande ljusgrå rektangel ovanför varje öronkopp. Den här designen är trevlig eftersom den har tillräckligt med fysiska detaljer för att visa att Sennheiser har lagt lite ansträngning på utseendet, utan för många prickiga färger för att ta bort hörlurarnas professionalism.

I slutet av dagen är dessa mycket enkla och effektivt utformade, jämfört med den prickiga blått på Sennheiser 600, och vi tycker att utseendet är riktigt smakfullt. Oavsett om du använder dessa för att lyssna på musik varje dag eller om du har klienter under en mix-session, kommer de inte att distrahera från deras huvudsakliga syfte - att ge ett rikt, vackert och detaljerat ljud.

När det gäller installationen finns det verkligen ingen att prata om. Ta ut hörlurarna ur lådan och de är i princip plug and play, förutsatt att du har en digital-till-analog-omvandlare (DAC) och hörlursförstärkare som kan stödja dem. Mer om det senare.

Lifewire / Jason Schneider

Komfort och passform: Flätig och mjuk, med lite tryck runt öronen

Utanför ljudkvaliteten är komfort en av de viktigaste funktionerna i ett par hörlurar eller hörlurar, det beror på att oavsett om du gräver i att lyssna på högupplöst eller spenderar timmar på ett nytt spår, hörlurar måste ge en bra grad av komfort. Sennheiser HD 650 är bland de mest bekväma studiohörlurarna vi har testat.

De flesta hörlurar på marknaden som konsumenterna känner till vad som kallas ”closed back”, vilket innebär att de bildar en solid tätning runt öronen för att isolera ljudet och förhindra att bakgrundsljud läcker in i din lyssnarupplevelse. Hörlurar som HD 650 har öppen rygg, vilket innebär att öronkåporna inte är kupoler av plast utan skapar ett större, andningsbart utrymme runt öronen. Detta fungerar mycket till HD 650: s fördel eftersom det tillåter luft att flöda, vilket innebär att dina öron inte blir heta under utökade lyssningssessioner. Detta skapar också ett riktigt trevligt, naturligt ljudscen, men igen kommer vi till det i avsnittet om ljudkvalitet.

Vi märkte inget slitage den veckan vi använde dessa hörlurar. I hem- eller studiomiljö förväntar vi oss att HD 650 håller i flera år.

Själva öronkuddarna är gjorda av ett mycket mjukt, sammetslen material som ger en fin touch runt dina öron. Detta är mycket bättre än det mjukare plädermaterialet som används av de flesta hörlurar. En nackdel med dynorna är att skummet som används inuti dem är fast och fjädrande, inte alls lika plysch som de minneskuminlägg som används för konsumentmodeller. Å ena sidan skapar detta en fin, stabil passform som håller sig bra och lätt sitter kvar på ditt huvud, men det kan bli obekvämt vid långvarig användning.

Det är viktigt att notera att passformens täthet kommer att skilja sig från person till person, beroende på hur stort ditt huvud är. Återigen möjliggör de bakre kopparna luftflöde till öronen, men den tätt passande sammet, även om den är mjuk, kan kväva luftflödet under det specifika området. Som med de flesta hörlurar handlar passformen om personlig preferens, så ta allt detta med ett saltkorn.

Lifewire / Jason Schneider


Byggkvalitet: Solid, så länge du håller dem i din studio

Liksom många andra hörlurar i slutet av prisspektrumet var fokus på ljudkvalitet. Som sådan gjordes mycket uppmärksamhet i materialdetaljer i de ljudproducerande områdena. Neodymdrivarna verkar vara av hög kvalitet, men Sennheiser har till och med inkluderat något de kallar ”specialdesignat akustiskt siden” för att dämpa artefakter och hålla den harmoniska förvrängningen låg. Dessa material är både premium (som visas i prislappen) och fördelaktigt för uppspelning, vilket framgår av den ljudkvalitet du kan få.

På utsidan är konstruktionen mestadels samma historia. Vi nämnde redan att vi tycker att designen passar en premiumuppsättning hörlurar, men vi tycker också att HD 650 känns mer robust i handen, även jämfört med HD 600. Pannbandet är täckt av plast, mestadels för att uppnå 0.57 pund i vikt, men den är robust och styv, så vi är övertygade om att du inte kommer att få mycket sprickbildning från genomsnittlig användning. Inuti huvudbandet finns det ledande metallbandet som har något mindre ger än HD 600 vi testade. Detta gav oss större försäkran om att storleksjusteringsmekanismen kommer att hålla en hel del tid.

Du har en hörlurar som verkligen är utformade för att lyssna på orörda ljud i en studio eller i ett ljudfilsprogram.

Kabeln här är också mycket robustare än vad du hittar på HD 600 och andra konkurrenter. Det är bra att Sennheiser valde kabeln som en av premiumuppgraderingarna (vid sidan av det silke som vi nämnde ovan) eftersom kabeln är en vanlig brytpunkt för hörlurar. Plus att ledningarna lossnar från sina enskilda öronkoppar så om kabeln går sönder kan du helt enkelt byta ut ledningen snarare än hela enheten.

Slutligen känns det sammetöverdragna skummet på öronkåporna och det mikrofibertäckta skummet längs insidan av huvudbandet också premium. Vi märkte inget slitage den veckan vi använde dessa hörlurar. I hem- eller studiomiljö förväntar vi oss att HD 650 håller i flera år.

Lifewire / Jason Schneider


Ljudkvalitet: Vackert rik, om än för specifika applikationer

Ljudkvaliteten med hörlurar i denna kaliber är en blandad väska, en som är svår att analysera, speciellt om du inte är mycket kunnig om specifikationerna. Det lättaste att förstå här är frekvenssvaret. Dessa hörlurar täcker allt från 10 Hz till 39.5 kHz. Området för mänsklig hörsel är teoretiskt 20 Hz till 20 kHz, även om de flesta av oss hör ett mycket smalare intervall på grund av subtila skador under den genomsnittliga livstiden. Vad detta betyder är att Sennheiser ger lite extra under 20 Hz-intervallet för att säkerställa att alla baser (även subharmoniska frekvenser) presenteras för dig.

De har också gett en hel del räckvidd över de teoretiska gränserna. Det betyder att det intervall du kan komma hit inte upptar hörlurarnas yttre gränser och därför inte riskerar att förvanskas. Enkelt uttryckt hör du inte mer än vad som är möjligt, men det du hör är mer exakt.

Det höga ohmantalet kommer också att innebära att du lämnar mycket volym och detaljer på bordet om du inte använder en ordentlig hörlursförstärkare, DAC eller ljudgränssnitt.

Och den noggrannheten är nyckelpunkten här. Dessa hörlurar är utformade som studiomonitorer med ett platt svar. Det betyder att du inte kommer att ha någon basförstärkning som med konsumenthörlurar, inte heller kommer du att klippa toppar som i öronsnäckor och telefonheadset. Istället kommer du att höra informationen precis som den presenteras i mixen, eller ganska nära den. Koppla ihop det med den superhöga impedansen på HD 650 (300 ohm, ett mått på kraften som krävs för att driva dem), och du har ett par hörlurar som är utformade för att lyssna på orörligt ljud i en studio- eller ljudfilapplikation. Det höga ohmantalet kommer också att innebära att du lämnar mycket volym och detaljer på bordet om du inte använder en ordentlig hörlursförstärkare, DAC eller ljudgränssnitt.

Slutligen, med designen med öppen rygg, även om den inte isolerar dig från buller utifrån och en stängd rygg, får du ett uppfriskande realistiskt ljudscen. I våra tester var dessa hörlurar exakt, otroligt så, för vi fångade många grova kanter i de blandningar vi lyssnade på under testningen. Om noggrannhet och detaljer är dina mål kan du inte göra mycket bättre än dessa.

Pris: Godtyckligt dyrare än nedstigningen

HD 650 är dyrt ett dyrt par hörlurar, som kostar 499 dollar till fullt pris om du får dem direkt från Sennheiser. Men ett märkligt faktum här är att på Amazon vanligtvis 100 dollar mindre, vilket sätter dem nästan till samma pris som HD 600. Skillnaden mellan de två hörlurarna är marginell. HD 650 har något bättre byggkvalitet, mindre harmonisk distorsion tack vare det akustiska siden och något större frekvensrespons. Om dessa saker är viktiga för dig, gå till HD 650. Om du vill spara pengar finns det flera andra alternativ.

Tävling: Några hushållsnamn att väga mot

Sennheiser HD 600: Som vi nämnde kan du få en lite bättre affär med HD 600, men du måste offra lite byggkvalitet och en försumbar mängd harmonisk distorsion.

Sennheiser 280 Pro: Sennheisers mest populära stängda bildskärm är en hel del billigare, men erbjuder inte riktigt svaret eller detaljerna som du får med design med öppen rygg. Men 280 Pro är en utmärkt studiostudiebildskärm.

Beyerdynamic 990: Beyerdynamic känns väldigt lika i komfort och byggnad till HD 650, och du sparar några dollar, så länge du inte behöver svaret och detaljerna i HD 650.

Sennheiser HD 600 Review slutlig bedömning

Dyrt, men oslagbar detalj.

Även för premiumprislappen kan vi inte hitta mycket fel på HD 650. De gör exakt vad de ska och ger oklanderlig detalj med gott om utrymme i båda ändarna av frekvensspektrumet. Och de gör det med en bekväm elegans som du inte hittar från många märken. Om du är professionell eller en audiofil kan du inte göra mycket bättre än Sennheiser HD 650.

Liknande produkter vi har recenserat:

 • Sony WH-1000XM3
 • Jaybird X4 trådlösa sporthörlurar
 • Microsoft Surface-hörlurar

Specifikationer

 • Produktnamn HD 650

 • Produktmärke Sennheiser

 • UPC 615104099692

 • Pris $ 499.95

 • Vikt 0.57 pund.

 • Produktmått 6.5 x 3.75 x 8 tum

 • Färg grå och svart

 • Wired / wireless Wired

 • Garanti 2 år

 • Impedans 300 ohm

 • Frekvenssvar 10–39500 Hz