Hur man använder Instagram med en webbläsare

Instagram är ett av de mest populära sociala nätverken som används idag. De officiella mobilapparna för iOS- och Android-enheter tillåter användare att ta eller ladda upp foton och videor samt interagera med alla sina följare och användare som de följer själva.

Instagram är främst tänkt att användas från en mobil enhet via den officiella Instagram-appen, men den kan nås och användas från webbläsare också. Så om du vill kolla in Instagram från en bärbar dator, stationär dator eller till och med webbläsaren på din mobila enhet, så här gör du det.


Besök Instagram.com

Du kan besöka Instagram.com med vilken webbläsare som helst och logga in på ditt konto eller skapa ett nytt konto om du inte redan har ett. När du väl har loggat in kommer du direkt till fliken nyhetsflöde som har en liknande layout som den du ser i mobilappen.

Carl Court / Getty Images

Bläddra i ditt nyhetsflöde och gilla eller kommentera inlägg

När du bläddrar ner genom inläggen som visas för dig i ditt nyhetsflöde kan du interagera med dem nästan exakt på samma sätt som du kan i appen. Du kan klicka på Hjärt-knappen för att gilla ett inlägg, Pratbubblan för att skriva en kommentar till inlägget eller klicka på bokmärkesikonen för att lägga till bilden till bokmärken. Du kan också klicka på tre prickar längst upp till höger på inlägget för att bädda in inlägget på en webbsida eller rapportera det som olämpligt innehåll. Om du vill dela innehållet med några av dina vänner på Instagram, klicka på pappersflygplanet under bilden.

Kom också ihåg att precis som på mobilversionerna av Instagram så funkar det att gilla en bild genom att dubbelklicka på bilden.


Upptäck nya användare och deras innehåll

Högst upp på skärmen ser du tre ikoner - varav en ser ut som en kompass. Du kan klicka på kompassen för att se en enklare version av fliken Utforska i appen, med föreslagna användare att följa och några miniatyrer av deras senaste inlägg.


Kontrollera dina interaktioner

Genom att klicka på Hjärt-knappen högst upp på skärmen kommer ett litet fönster att öppnas under det, som visar en sammanfattning av alla dina senaste interaktioner. Du kan rulla ner i det här lilla fönstret för att se dem alla.

Visa och redigera din profil

Du kan klicka på din visningsbild (den lite större av dom) uppe till höger på skärmen för att se webbversionen av din Instagram-profil, som liknar den du ser i appen. Du ser din profilbild tillsammans med din bio och ytterligare detaljer, plus ett rutnät med dina senaste inlägg nedan.

Det finns också en Redigera profil-knapp bredvid ditt användarnamn. Klicka här för att redigera din profilinformation och andra kontouppgifter som ditt lösenord, auktoriserade appar, kommentarer, e-post och SMS-inställningar.

Du kan klicka på valfritt foto i din profil för att se det i full storlek. Det visas på samma sätt som enskilda inläggssidor alltid har visats online, men med interaktionerna som visas till höger om inlägget snarare än under det.

Det är värt att veta att Instagram också har dedikerade webbadresser för varje profil. För att besöka din egen Instagram-webbprofil eller någon annan kan du helt enkelt besöka:

https://instagram.com/användarnamn

Byt bara ”användarnamn” till vad ditt är.

Bekymmer för Instagrams integritet

Nu när vi har webbprofiler och så länge din profil är offentlig kan vem som helst på webben komma åt din profil och se alla dina foton. Om du inte vill att främlingar ska titta på dina foton måste du ställa in din profil på privat.

När din profil är inställd på privat kan endast användare som du godkänner att följa se dina foton i mobilappen och på din webbprofil - så länge de är inloggade på de konton du har godkänt att följa dig.

Begränsningar med Instagram via webben

Du kan göra mycket med Instagram från en vanlig webbläsare - förutom att faktiskt lägga upp nytt innehåll. Det finns för närvarande inget alternativ att ladda upp, redigera och lägga upp foton eller videor till ditt konto från webben, så om du vill göra det måste du ladda ner Instagram-appen på en kompatibel mobil enhet.

Du kan inte heller ansluta till Facebook-vänner, se inlägg som du har länkat, ställa in tvåfaktorautentisering, hantera dina blockerade användare, göra din profil privat / offentlig, byta till en affärsprofil, rensa din sökhistorik och göra några andra saker som du bara kan göra via appen. (Du kan dock tillfälligt inaktivera eller radera permanent ditt Instagram-konto via webben och inte via appen).

Trots några av begränsningarna med att använda Instagram via webben är det fortfarande fantastiskt att veta att du enkelt kan bläddra i ditt flöde, upptäcka nytt innehåll, konfigurera dina användarinställningar och interagera med andra användare precis som du gjorde det från appen. Detta kan vara ett väldigt användbart alternativ när små skärmar och pek-tangentbord börjar kännas som mer krångel än hjälp.

Lämna en kommentar