TikTok kommer till Smart TV:s


Det är på väg att komma till Italien också, till Smart TV:s från nästan alla tillverkare: TikTok har lanserat sina nya appar och försöker ta sig ut ur smartphoneskärmarna

Ut ur smartphoneskärmarna för att erövra mycket större skärmar: Det är vad en av världens mest populära appar, kinesiska TikTok, försöker göra genom att släppa appar för Samsung Smart TVs (Tizen OS), LG (webOS) och alla Android-TVs, som det finns miljontals av i världen. Det finns miljontals av dem världen över.

TikTok hade redan tidigare släppt sin app för Amazon Fire TV-plattformen, så vi kan med rimlig säkerhet säga att de som vill använda TikTok på sina tv-apparater nu kan göra det utan större problem: de kommer att ha minst en app att använda, om inte två. Det är uppenbart att TikTok på en smart-tv är en helt annan upplevelse än på en smartphone, eftersom telefoner används vertikalt och tv-apparater horisontellt. Alla TikToks huvudfunktioner finns dock tillgängliga på storbildsskärmen, även om det är tydligt att appen kommer att användas för att titta på andras innehåll och inte för att skapa eget.

TikTok på Smart TV: hur det fungerar

TikTok-appen använder hela tv-skärmen, även om de videor som laddas upp till plattformen nästan alla är i stående format. Den korta videon visas i mitten, medan ytterligare information visas på sidorna. Kommentarer visas också vid sidan om, så att de inte täcker videon.

Kategorier för videor, avsnittet För dig och allt annat som användaren kan hitta i smartphone-appen finns också på Smart TV. Videokvaliteten är densamma som på telefoner, men den är klart sämre på en stor TV.


TikTok på Smart TV: när i Italien

TikTok-appar för Smart TV finns för närvarande inte tillgängliga i alla länder. ByteDance, TikToks moderbolag, har endast tillkännagivit dem för den amerikanska och kanadensiska marknaden. Detta är knappast förvånande med tanke på TikToks framgång i USA.

I resten av världen går det dock lika bra för plattformen när det gäller både antalet nedladdningar och användarminuter. Det är därför ganska förutsägbart att det inte dröjer länge innan vi ser TikTok även på italienska tv-apparater.


Lämna en kommentar