Vad är det och hur man laddar ner Facebook Lite

#


Facebook Lite är en lättare version av appen för det berömda sociala nätverket och är användbar för dem som har få gigabyte eller långsam internetuppkoppling.

Inte alla vet att det sedan flera år tillbaka, det vill säga sedan juni 2016, har funnits en riktig version av Facebook Lite, en riktig version av Facebook light, som är mindre och lättare än standardversionen. Den här versionen av Fb Lite var ursprungligen utformad för smartphones i lågprisklassen och för länder där internetanslutningen ofta är begränsad och där telefonerna inte är särskilt kraftfulla och har lite minne, till exempel Brasilien, Indien, Indonesien, Mexiko, Filippinerna, Sydkorea och Förenade Arabemiraten. Uppenbarligen blev den så populär på dessa platser att det från och med året därpå, närmare bestämt den 9 februari, var möjligt att ladda ner Facebook Lite-appen i Italien på nästan alla Android-enheter.

Inte förvånande nog finns det nu miljontals användare av den lätta versionen av det sociala nätverket. Techcrunch fick möjlighet att intervjua Facebook Lite-produktchefen Vijay Shankar som förklarade varför den nya Lite-appen föddes.

Facebook Lite

Facebook har som mål att utöka sin användarbas till 2 miljarder en dag.


För att göra detta försökte Facebook optimera sina flaggskeppsapplikationer så att de laddar sidorna snabbare och förbrukar mindre data.


Vad är Facebook Lite

Som tidigare nämnts är Fb Lite en förenklad version av social. För att få en bättre uppfattning kan vi titta på siffrorna: den här appen väger mindre än en megabyte, närmare bestämt 250 kb, till skillnad från den klassiska nedladdningen av Facebook för mobiltelefoner, som väger omkring 30 megabyte. Det är uppenbart att skillnaden ligger i funktionaliteten, som inte alla finns i den lätta versionen av Facebook.Utvecklingsteamet har varit tvunget att ändra koden för att få programvaran att hantera innehåll på ett annat sätt än i standardversionen.

Tack vare dessa tekniska funktioner kan Fb Lite inte bara laddas ner mycket snabbare och använda mindre minnesutrymme, utan den kan också ladda innehåll mycket snabbare. Och vi får inte glömma att Facebook Lite-appen är så lätt att den kan köras mycket bra även på ett sub-2G-nätverk, vilket är bra om du befinner dig på en plats - som en semesterort - där nätverket inte är stabilt och snabbt. Hittills har få användare klagat i Facebook Lite-recensioner.

Hur man laddar ner Facebook Lite-appen

För att ta reda på varför det kan vara värt att ladda ner Facebook Lite-appen, ska vi ta en titt på hur man laddar ner Facebook gratis på mobiltelefoner och hur man installerar den på Android eller andra smartphones eller surfplattor. Precis som den traditionella versionen av det sociala nätverket är Facebook Lite helt gratis. Om du har en Android-enhet är det bara att gå till Google Play Store, söka efter den app du vill ha och ladda ner den, precis som alla andra. Om din enhet däremot är iOS och du vill ladda ner Fb Lite till din mobiltelefon måste du gå till App Store och leta efter den där. Tyvärr är den lätta versionen av Facebook för iOS endast tillgänglig i vissa geografiska områden.

Varför välja Facebook Lite Italien

Det finns säkert flera fördelar: eftersom det är en mycket lättare version av det sociala nätverket har den fördelen att den använder en mycket mindre mängd mobildata, vilket är särskilt användbart när du inte har ett WiFi-nätverk tillgängligt.

Och även om du har en smartphone med låg kapacitet är den idealisk, eftersom den upptar mycket lite lagringsutrymme.

Vem rekommenderas Facebook Lite för? För dem som inte har tillräckligt med gigabyte i sitt telefonabonnemang och inte vill riskera att betala extra för att lägga till trafik i telefonen, eller för dem som inte använder Facebook så mycket - och därför behöver väldigt få funktioner - och inte vill ta upp mycket minnesutrymme med den här appen. De viktigaste funktionerna i det sociala nätverket är naturligtvis desamma som i standardversionen: du kan skicka meddelanden till dina vänner, skapa gruppkonversationer, bläddra på din vägg, få meddelanden om dina inlägg, dela och uppdatera din status och dina foton.

När Facebook Lite inte fungerar på din telefon

För det första, som vi redan har nämnt, kanske Facebook Lite inte fungerar om du använder en iOS-enhet. Det kan också hända att Facebook Lite slutar att fungera om vi laddar ner Facebook Lite på en Android-smartphone eller surfplatta: vad ska man göra? Det är inte alltid lätt att ta reda på varför Facebook för Android inte fungerar, men det kan vara bra att radera appen från telefonen och ladda ner den igen, så brukar problemet lösas automatiskt.

Lämna en kommentar