Hur du laddar din Fitbit

Oavsett om din Fitbit-tracker håller i en dag eller en vecka måste du så småningom ladda batteriet. Detta är en enkel uppgift och kräver bara några få steg.

Här är allt du behöver veta om hur du laddar en Fitbit, inklusive vilken utrustning du behöver och hur lång tid processen tar.


Hur lång tid tar det att ladda en Fitbit?

En vanlig Fitbit-enhet laddas fullt på två timmar eller mindre. I de flesta fallen tar det dock kortare tid. Vissa trackers, som Fitbit One, kan laddas fullt på under 30 minuter.

Oavsett vilken Fitbit-modell du har är det bra att kontrollera batteristatusikonen för att få en uppfattning om hur lång tid laddningsprocessen tar.

Eftersom många Fitbit-modeller har en batteritid som kan hålla i flera dagar behöver du vanligtvis inte ladda en tracker fullt innan du använder den. Om du har bråttom bör en halv laddning vara mer än tillräckligt för att hålla i de närmaste 24 timmarna.

Hur man använder en laddningskabel eller laddningsstation för en Fitbit

Alla Fitbit-modeller kräver antingen en laddningskabel eller laddningsstation. Alla nya Fitbits levereras med nödvändig laddningsutrustning, men om du köpte en begagnad Fitbit kan du behöva köpa en eftermarknadsladdare.

Här är en lista över Fitbit-enheter som kräver en laddkabel jämfört med en laddningsstation:

 • Laddningskabel: Fitbit Ace, Fitbit Alta, Fitbit Alta HR, Fitbit Charge, Fitbit Charge 2, Fitbit Charge 3, Fitbit Charge HR, Fitbit Flyer, Fitbit Ionic och Fitbit Surge.
 • Laddningsstation: Fitbit Blaze, Fitbit Flex, Fitbit Flex 2, Fitbit One, Fitbit Zip och Fitbit Versa.

Alla Fitbit-modeller laddas via en USB-anslutning. Du kan ansluta USB-kabeln eller laddningsstationen till en USB-port på datorn, en USB-hubb eller någon annan USB-anslutning som har strömförsörjning.


Så här laddar du en Fitbit med en laddkabel

Om din Fitbit-modell bara kräver en laddningskabel för att ladda är processen enkel.

 1. Hitta rätt laddningskabel för din Fitbit-tracker.

 2. Anslut USB-änden till en USB-port på din dator, laddstation eller bärbara batteripaket.

 3. Anslut den andra änden av laddningskabeln till din Fitbit, vanligtvis på enhetens baksida. Porten på Fitbit Flyer är dolt av en flik på locket, medan laddningskabeln för Fitbit Ionic ansluts magnetiskt till enhetens baksida.

 4. Laddningen börjar automatiskt och en laddningssymbol visas på Fitbits display. Vänta bara på att laddningen är klar.

Hur man laddar en Fitbit med en specifik laddningsstation

Flera Fitbit-modeller måste placeras i en speciell laddningsstation. Dessa modeller placeras vanligtvis i ett armband eller klämfodral när de bärs eller används.

 1. Ta bort Fitbit-enheten från bandet eller fodralet.

 2. Anslut USB-änden av kabeln som ansluts till laddaren till en USB-port.

 3. Placera Fitbit-enheten i laddningshållaren och se till att alla guldifärgade anslutningsdelar på enheten riktas in mot dem i hållaren. Slutet på laddningshållaren till Versa måste klämmas ihop för att den ska kunna öppnas innan Fitbit Versa-enheten kan placeras inuti den.

  Skärmen på alla modeller ska vara vänd uppåt, mot dig, när du placerar den i en laddningsstation.

 4. Laddningen bör börja automatiskt. Skärmen på Fitbit-enheten ska tändas och en laddningsikon visas om laddningen har startat framgångsrikt. Vänta bara på att laddningen är klar.

Vad du ska göra när din Fitbit inte laddas ordentligt

Om du har följt dessa instruktioner och din Fitbit fortfarande inte laddas har vi här är några felsökningstips att prova.

 • Se till att du använder rätt laddningskabel eller laddningsstation. Om du har ägt flera Fitbit-modeller kan du ha använt eller köpt fel laddningsutrustning.
 • Kontrollera att din dator är påslagen. Om du har anslutit USB-änden av kabeln till en bärbar dator eller PC, se till att den är påslagen, eftersom den kanske inte laddar din Fitbit om den är i viloläge eller avstängd.
 • Rengör anslutningsändarna på Fitbit-enheten och kabeln eller stationen. Smuts och fett kan påverka anslutningen.
 • Är din Fitbit fuktig? Om du har använt din Fitbit medan du simmar, vänta tills den torkar innan du försöker ladda den. Se till att kabeln eller laddningsstationen också är torr.
 • Finns det ström? Om du använder en USB-port på en flygplats eller ett kafé kan strömmen ha stängts av av personalen på grund av ett tekniskt problem. Du kan kontrollera att den är aktiv genom att prova ladda din smartphone eller andra elektroniska enheter.

Lämna en kommentar