Vad du kan göra med Snapseed-appen

Snapseed är en fotoredigeringsapp. Det är gratis. Det är oförstörande. Det är kraftfullare än Instagram, och om du har plats på din smartphone eller surfplatta, bör du ladda ner Snapseed just nu, även om du är en professionell fotograf.

Snapseed är ett Google-förvärv som förvärvats för att förbättra Googles fotokapacitet. Nu är det en Google-app med kraftfulla fotoredigeringsfilter som du kan använda på din smartphone eller surfplatta. Vissa ser Snapseed som ett svar på Instagram, men det är avsett att vara en del av ett kontinuerligt arbete från Google för att förbättra sin fotoredigering och att dela programvara i allmänhet. Nik Software - företaget som ursprungligen tillverkade Snapseed - utvecklade ett brett utbud av fotofilter och plug-in-produkter, specialiserat på HDR-filter (High Dynamic Range). Google har fortsatt att lägga till verktyg i appen för att öka dess kapacitet.


Var att hitta Snapseed

Snapseed är en gratis app tillgänglig för både Android- och iOS-mobila enheter. Ta bilder på din mobila enhet, använd Snapseeds filter och dela dem på sociala medieplattformar.

Snapseed är ett konstnärsverktyg med avancerade funktioner och rekommenderas för seriösa fotografer, men de lättanvända kontrollerna gör det lämpligt för alla som gillar att leka med sina bilder. För proffsen är det appen du använder när du vill ta en stund att skapa en avancerad bild.

Vad du kan göra med Snapseed

Välj ett foto från ditt fotobibliotek eller ta ett nytt foto. Använd Utseende och välj en miniatyr längst ner på skärmen för att göra den första justeringen av bildens mättnad.

Det mesta av redigeringsarbetet görs i verktyg avsnittet i appen. Där hittar du en helande borste, vinjett och glamourglödfilter. Det finns också kreativa fotoramar, texturer och grunge- och ljuseffekter. Du kan rotera och beskära bilder, fixa sneda linjer med Perspektivfiltret och justera vitbalansen för dina bilder. Använd Curves-filtret för att utöva exakt kontroll över ljusstyrkan. Varje gång du trycker på ett verktyg öppnar du alternativ som du kan prova på din bild - klicka på varje miniatyr för att tillämpa effekten på din bild och se hur den ser ut.

Andra verktyg inkluderar filter för huvudpositioner, porträtt, linsoskärpa, dubbel exponering och text.

När du är nöjd med de ändringar du har gjort i ditt foto trycker du på Exportera. Från exportskärmen kan du dela den redigerade bilden, spara den separat från det enskilda fotot eller skapa en kopia med permanenta ändringar.

Hela processen är enkel och självförklarande. Det är också beroendeframkallande. Du kan vandra från verktyg till verktyg för att göra justeringar och veta att ingenting är permanent förrän du gör det permanent.

Snapseed är inte en stationär version av Photoshop. Vad Snapseed lägger till Googles portfölj är bättre mobil expertis. Fotoredigering och filter på Google+ är bra, men de sitter mest på skrivbordet, medan Snapseeds filter finns på din smartphone där du antagligen tog bilden och de är kraftfulla.


Tekniska krav för Snapseed

den fria Android App finns i Google Play-butiken: Android OS 4.4 eller senare

den fria iOS app finns på Apple App Store: OS 9.0 eller senare

Kompatibel med iPhone, iPad och iPod touch


Lämna en kommentar