Kan du göra ordbehandling på iPad?

Kan du göra ordbehandling på en iPad? Det är en enkel fråga, men fråga dig så får du troligen flera tomma blickar som svar. Trots all hype och medieuppmärksamhet är många fortfarande förvirrade av Apples iPad. De är inte helt säkra på vad det är eller vad det gör. Det är en helt annan kategori av datorer.


Olika användningsområden för iPads

Justin Sullivan / Getty Images Nyheter / Getty Images

Det finns många olika användningsområden för iPad. Det är utmärkt för att titta på filmer och lyssna på musik. Det är också en kapabel e-bokläsare. Nedladdningsbara appar för iPad utökar kraftigt dess förmågor. Men är det lämpligt för att arbeta med ordbehandlingsdokument?
IPad har inga inbyggda appar för ordbehandling. Det närmaste du kommer är Notes-appen. Det är dock möjligt att ladda ner ordbehandlare från iTunes Store. I synnerhet säljer Apple iWork Pages-appen.
iWork Pages är kompatibelt med iWork '09-dokument som du skapar på din dator. Det låter dig också öppna och redigera Microsoft Word-dokument. Programmet sparar (och låter dig dela) dokument i sidor, Word (.DOC) och PDF-format.
IWork Pages iPad-app erbjuder en fin uppsättning funktioner för en mobilapp. Men avancerade användare tycker att appen är alltför enkel och begränsad. Det erbjuder verkligen inte samma utbud av funktioner som skrivbordsversionen av iWork.

andra överväganden

Dessutom måste man också överväga designen på iPad. Skärmen har en anständig storlek för att arbeta med dokument, även om den är mindre än de flesta bärbara skärmar. Men det var inte utformat för långvarig skrivning. Det virtuella tangentbordets knappar är relativt stora. Du kan dock inte vila fingrarna på skärmen; detta gör det svårt för beröringstypning. Och ergonomiskt lämnar det något att önska.

Lyckligtvis kan du använda en dockningsstation och Bluetooth-tangentbord med iPad. Detta gör det mycket lättare för dig att komponera och redigera dokument på iPad.
Sammantaget är iPad inte perfekt för ordbehandling. Men för att komponera korta dokument och snabb redigering är iPad bra. Förvänta dig inte att den ersätter din bärbara dator eller stationära dator.


Lämna en kommentar