11 fixar när Fitbit-appen på din iPad inte fungerar

Fitbit tillhandahåller några användbara data för att hålla reda på dina hälso- och fitnessförlopp, och du kan se dina förbättringar med dess Android- och iOS-appar. Men tänk om du använder Fitbit-appen för iPad och bara har problem? Nedan följer några av de vanliga problemen och hur du fixar dem för att få din konditionsspårning på väg igen.

För en lista över Apple-enheter som stöds för närvarande, se Fitbits webbplats.


Orsaker till Fitbit-problem

De flesta problem med din Fitbit och iPad är kommunikationsbaserade. Oavsett om din iPad inte kan upptäcka din Fitbit, synkronisering inte startar, fortsätter eller slutförs, eller om det finns parkopplingsproblem, de flesta av dessa är bara en brist på kommunikation. Nedan finns flera tips och tricks för att åtgärda dessa Fitbit- och iPad-problem.

 1. Du kan inte hitta en iPad-app. Om du har en tredje generationens iPad eller tidigare kan du ha svårt att hitta appen i App Store. Istället kan du behöva ladda ner iPhone-versionen:

  1. Gå till App Store i det övre vänstra hörnet och tryck på filter.
  2. Tryck Stöder > Endast iPhone.
  3. Sök nu efter "Fitbit"och tryck på Sök.
 2. Fitbit parar inte med iPad. När du har laddat ner din Fitbit-app vill du para den med din iPad. Se till att Bluetooth är aktiverat på din iPad. Om den inte är på kan du aldrig para ihop den med din Fitbit.

 3. Om Bluetooth redan är aktiverat och parkopplingen kan vara frusen eller fastnat, måste du tvinga stänga Fitbit-appen på din iPad och försöka para ihop den igen. Du kan behöva starta om din iPad innan du försöker para ihop den igen.

 4. Om du har ställt in din Fitbit på en annan enhet, till exempel din smartphone, behöver du troligen koppla bort den från din telefon eller åtminstone stänga av Bluetooth innan du parar ihop den med din iPad.

  Om allt annat misslyckas tar du bort parningen från Fitbit-appen på din andra enhet, öppnar Fitbit-appen på din iPad och startar sedan installationen som du gjorde på din smartphone. Du bör uppmanas att ange en fyrsiffrig stift (visas på din Fitbit.). Ange det och Fitbit-appen uppmanas att para ihop med ditt fitnessband.

 5. Om Fitbit inte synkroniseras med iPad, se till att du har den senaste Fitbit-appversionen. Många gånger är det bara ett programfel som stör kommunikationen.

 6. Se till att Bluetooth är aktiverat på din iPad. Om du har mer än en enhetsinställning med Fitbit kan du behöva inaktivera Bluetooth på den andra enheten.

 7. Kontrollera batterinivån på din Fitbit. Om den är för låg synkroniseras den inte.

 8. Fitbit-instrumentpanelen visar inte information. Detta beror vanligtvis på att de olika modulerna inte är aktiverade. Att göra detta:

  1. Bläddra ner till botten av appen och tryck på Redigera. Modulerna som inte är aktiverade har ett rött / rosa plustecken i det övre vänstra hörnet.
  2. Tryck på Plus (+) för varje modul du vill visa.
  3. Tryck Klar.

  Du kan också trycka på och dra brickan till andra platser i Redigera läge.

 9. Fitbit-appen slutade fungera. Om din Fitbit-app inte fungerar korrekt eller fortsätter att krascha är din bästa lösning att ta bort och installera om din Fitbit-app.

  Du förlorar all data som inte har synkroniserats.

 10. Vissa äldre iPads får kanske inte nya data eftersom något äldre än en 4: e generationens iPad inte stöds officiellt och kanske inte fungerar korrekt. Om dessa felsökningssteg ovanifrån inte fungerar är den enda andra lösningen att få en ny iPad.

 11. Om dessa korrigeringar inte hjälper, kolla alltid med Fitbit eller Apple-forumen. Det finns alltid någon som kan ge dig en hjälpande hand.

Lämna en kommentar