Hur man använder Hitta mina vänner för iPhone och iPad

Varje iOS-enhet har platsfunktioner inbyggda, vilket gör det enkelt för Apple Find My Friends-appen att spåra de personer som är viktiga för dig och dela din plats med dem. Detta är fantastiskt för arbetande föräldrar som vill veta när deras barn kommer hem från skolan eller kommer till idrottsövning. Det är bekvämt för partners som vill meddela varandra när de är på väg hem från jobbet eller anländer säkert när de är på resan. Så här ställer du in och använder Hitta mina vänner.

Instruktionerna i den här artikeln gäller enheter som kör iOS 9 och senare.


Hur man ställer in Hitta mina vänner

Hitta mina vänner är förinstallerade med iOS 9 och senare. Använd Spotlight-sökverktyget för att hitta det. För tidigare versioner av iOS, eller om den inte är förinstallerad, ladda ner appen från App Store.

Find My Friends använder iCloud och ditt Apple-ID, så när du loggar in på iCloud loggar du in på Find My Friends.

Hur man lägger till vänner i Hitta mina vänner

Att lägga till personer i appen Hitta mina vänner är snabbt och enkelt; det tar bara några steg.

De personer du vill lägga till måste ha ett Apple-ID.

Så här lägger du till vänner i appen:

  1. Öppen Hitta Mina Vänner, tryck sedan på Lägg till.

  2. i Till fält, tryck på + för att välja vänner från appen Kontakter. Eller gå till sökrutan och ange en e-postadress eller telefonnummer för att välja en kontakt. Tryck sedan på Skicka.

  3. Välj hur länge du vill dela din plats med dessa vänner: Dela för en timme, Dela fram till slutet av dagen, eller Dela obestämd tid.

  4. Dina vänners enheter visar ett meddelande som informerar dem om att du delar din plats och frågar om de vill dela sin plats. De har samma alternativ, plus ett tillägg Dela inte alternativ.


Hur man använder Hitta mina vänner på iPhone och iPad

Öppna appen visar platsen för alla dina vänner, men det finns mer du kan göra.

Meddela vänner när du lämnar eller anländer

Följ dessa steg för att meddela dina vänner när du lämnar eller anländer till en plats:

  1. Tryck Me, tryck sedan på Meddela vänner.

  2. i Till fält, lägg till de vänner du vill meddela om dina rörelser.

  3. Tryck Just nu för att dela din plats omedelbart. Knacka När jag lämnar or När jag anländer för att knyta meddelandet till din avresa eller ankomst till en viss plats.

  4. Tryck Övriga för att ändra platsen som utlöser varningen. Om du vill använda standardplatsen, som är din nuvarande plats, hoppa till steg 7.

  5. Gå till Sök , ange en adress och tryck sedan på rätt adress.

  6. På kartskärmen drar du linjen för att ställa in den radie du måste vara inuti för att utlösa aviseringen. Tryck sedan på Klar för att spara dina inställningar.

  7. Slå på Upprepa varje gång växla för att skicka meddelandet varje gång du uppfyller villkoren, till exempel när du lämnar jobbet för dagen. Tryck sedan på Klar för att slutföra varningen.

  8. Nu kommer de vänner du utsåg att få en varning varje gång du lämnar eller anländer till den plats du ställer in.

Ta bort en anmälan eller anlända

För att radera en avisering, tryck på Me, tryck sedan på Meddela vänner. Svep höger till vänster över meddelandet och tryck sedan lätt på ta bort. Knacka Lägg till avisering för att skapa en ersättare eller klicka på Klar att avsluta.

Dölj din plats

Om du vill dölja din plats under en kort tid utan att radera en avisering helt trycker du på Me och stäng av Dela mitt läge brytare. Du försvinner från dina vänners karta, men dyker upp igen när du börjar dela din plats igen.

Sluta dela din plats

För att fortsätta se dina vänners platser, men för att sluta dela din permanent, följ dessa steg:

  1. Öppna inställningar app och tryck sedan på ditt namn.

  2. Tryck Dela mitt läge, stäng sedan av Dela mitt läge brytare.

  3. Om du stänger av den här inställningen inaktiveras delning för Hitta mina vänner och för appar som använder din plats.


Ett annat sätt att använda Hitta mina vänner: iCloud

Appen Hitta mina vänner använder iCloud för att visa din plats och ansluta till dina vänner. Använd iCloud för att hitta vänner utan att använda appen.

Logga in på iCloud med en webbläsare för att hitta dina vänner och använda funktionerna i iOS-appen, även om din iPhone eller iPad inte finns i närheten.

Fördelarna och nackdelarna med att hitta Hitta mina vänner

Beroende på ditt perspektiv kan Find My Friends låta fantastiskt eller skrämmande. Det finns sanning i båda åsikterna. Tänk på fördelar och nackdelar innan du använder appen.

Vad vi gillar

  • Föräldrar vet var deras barn är och får aviseringar om aktiviteter.

  • Makar kan meddela varandra utan att ringa eller skicka sms.

  • Gör det enkelt att träffa vänner på en specifik plats.

Vad vi inte gillar

  • Det kan vara läskigt att tänka att människor alltid vet exakt var du är.

  • Kan användas av en missbrukare för att hålla koll på sin partner.