Vodafone, 28-dagarsfakturering: hur du begär återbetalning online


Vodafone har skapat en webbsida där du kan begära återbetalning för de dagar som försvunnit på grund av 28-dagarsfakturering: så här går det till

Tvisten om 28-dagarsfakturor är nu över. I det senaste beslutet från statsrådet ålades de telefonoperatörer som hade ändrat faktureringssystemet att ersätta användarna för de förlorade dagarna. Från Tim till Wind - Tre (Infostrada) och Vodafone har alla upprättat en avbeställningsplan: du kan välja att acceptera det kompenserande erbjudandet eller begära pengarna tillbaka.

För att få pengarna tillbaka har tillverkarna gjort olika verktyg tillgängliga för användarna: allt från det klassiska samtalet med kundtjänsten till onlineförfarandet. Vodafone har också skapat en sektion på sin webbplats för att underlätta begäran om återbetalning: det tar bara några minuter att bestämma om man vill acceptera ersättningserbjudandet som består av aktivering av premiumtjänster och erbjudanden, eller om man vill ha en återbetalning som motsvarar de dagar som har gått förlorade på framtida räkningar. Telefonoperatören har också skickat ett e-postmeddelande till sina kunder där de uppmanas att gå in på webbsidan för att få återbetalning av 28-dagarsräkningar.

Hur man begär återbetalning av 28-dagarsräkningar från Vodafone

Refredningen av 28-dagarsräkningar sker inte automatiskt: användaren måste begära den via de kanaler som telefonoperatören tillhandahåller. För Vodafone-kunder är det enklaste sättet att komma åt den webbsida som operatören har skapat ad hoc. Du kommer att få ett meddelande som förklarar varför du kan begära återbetalning och hur du gör.

"AgCom Resolution 269/18/CONS - kunder i fasta nät och konvergerade nät, begäran om återbetalning av felaktiga dagar Efter återgången till månadsfakturering av fasta nät och konvergerade erbjudanden, i enlighet med AgCom Resolution 269/18/CONS, är det möjligt att begära återbetalning av dagar som eroderats under perioden från den 23 juni 2017 till återgången till månadsfakturering (5 april 2018). Berörda kunder kan göra en begäran genom att fylla i följande fält eller genom att ringa 42591 från din fasta telefon".

En bit längre ner finns det fält som ska fyllas i med personlig information och information om den aktiva linjen. Om du klickar på "Fortsätt" kommer du till en ny sida där du erbjuds både uppsägningsplanen med premiumtjänster och den med pengar som rabatteras på fakturan. För att välja det andra alternativet måste du bläddra nedåt, läsa meddelandet med beloppet som skrivs av på nästa räkning och acceptera Vodafones villkor.När du väl har bekräftat är allt du behöver göra att vänta på nästa räkning och kontrollera om återbetalningen har gjorts.


Lämna en kommentar