Instagram lägger till nya filter: alltmer likt Snapchat


De filter som läggs till på Instagram utnyttjar verklighetsförbättringar för att ge en animerad fantasi till selfies. Nyheter även när det gäller Stories

De senaste innovationerna från Instagram kan permanent sätta en av de mest originella apparna, Snapchat, i gungning för några år sedan. Precis som snabbmeddelandetappen har Mark Zuckerbergs sociala nätverk lagt till nya ansiktsfilter.

Filtren,

som för närvarande bara är åtta till antalet, fungerar precis som de som finns i SnapChat och används för att ge en touch av animerad fantasi till selfies. Användarna kan till exempel lägga till en kanins öron och näsa, ett par nördiga glasögon eller en krona i fotot. Och många fler filter kan läggas till under de kommande veckorna. Filtren är ännu inte tillgängliga för alla. Instagram har i själva verket börjat med roll out, det vill säga att släppa uppdateringen som innehåller de nya funktionerna, under dessa timmar och det kan ta flera dagar innan de kommer till Italien.

Hur filtren fungerar

Filtren i augmented reality är mycket enkla. Precis som i Snapchat ramar du in ditt ansikte och väljer en av de tillgängliga maskerna i menyn längst ner. Uppdateringen kommer att finnas tillgänglig för både Android- och Apple-smartphones.

De nya funktionerna är inte över än. Förutom de animerade filtren introducerar Instagram även andra funktioner med den nya uppdateringen. Vi börjar med den första: "Rewind". Det här är en funktion som gör att du kan spela upp en inspelad video baklänges. Det sociala nätverket har också lanserat ett verktyg som gör det möjligt att lägga till en hashtag till dina Stories, vilket gör det enklare och mer direkt att hitta foton, och ett suddgummi för att radera teckningar som tidigare lagts till i bilder.


Lämna en kommentar