Unzip-Online Review (A RAR and ZIP Opener)

Unzip-Online är en gratis filhämtningswebbplats som låter dig extrahera arkiv utan att behöva ladda ner ett program till din dator. Det fungerar genom att låta dig ladda upp arkivet till webbplatsen och sedan ladda ner de enskilda filerna som du vill behålla.

Två av de mest populära arkivformaten, RAR och ZIP, stöds, liksom 7Z och TAR. Eftersom den går via en webbplats kan du använda Unzip-Online i vilken webbläsare som helst i vilket operativsystem som helst.

Besök Unzip-Online vad vi gillar

 • Kräver inte nedladdning av programvara.

 • Arkiv kan vara upp till 200 MB stora.

 • Uppladdningar är privata och tas bort efter 24 timmar.

 • Fungerar med vilken webbläsare som helst i vilket operativsystem som helst.

Vad vi inte gillar

 • Arkiv över 200 MB kan inte extraheras.

 • Måste vänta på att filer ska laddas upp.

 • Låter dig inte skapa nya arkiv.

 • Stöder endast fyra dekompressionsformat.

 • Öppnar bara ett arkiv åt gången.


Hur man använder Unzip-Online

Unzip-Online är ganska självförklarande, så det bör inte vara någon förvirring när du använder den.

 1. Välja Expandera filer.

 2. Välja Välj FIL.

 3. Hitta och välj arkivet du behöver för att packa upp.

 4. Välja Komprimera filen för att ladda upp arkivet till Unzip-Online och starta dekompressionsprocessen.

 5. När du ser filerna listade väljer du vad du vill ladda ner.

 6. Välj en plats på din dator för att spara filen.

Du kan upprepa de två sista stegen så många gånger du vill ladda ner filerna ur arkivet.

Mina tankar om Unzip-Online

Unzip-Online är en perfekt filuppackare om du bara behöver extrahera en liten arkivfil men du inte har någon programvara installerad för att göra det. Om du till exempel använder en dator som inte tillåter programinstallationer (som i skolan eller på jobbet), är ditt enda verkliga alternativ att använda en webbplats för att packa upp arkivet. Eftersom Unzip-Online kan ladda upp stora arkiv är det dock användbart även för de större du kan behöva dekomprimera.

Det är trevligt att fyra populära filformat är acceptabla på Unzip-Online. Det är också bra att arkivet kan vara upp till 200 MB stort, vilket är ganska stort. Att behöva ladda upp en arkivfil kan dock ta mycket tid (speciellt om det är 200 MB), och det tar inte ens hänsyn till det faktum att du sedan måste ladda ner filerna till din dator för att använda dem.

Om du letar efter ett gediget program för att packa upp arkiv som inte begränsar filstorlekar (eftersom vissa arkiv kan bli riktigt stora, till och med över 200 MB), stöder fler arkivformat och inte kräver uppladdningar och nedladdningar, försök 7-Zip, PeaZip eller jZip.

Besök Unzip-Online

Funzip är en annan gratis filhämtningswebbplats som är mycket lika i design och funktion som Unzip-Online, men den stöder större arkiv, upp till 400 MB i storlek.