YouTube, kommentarer är också betalda. Super Chat-funktionen


Om användare köper tjänsten kan de lyfta fram meddelanden som skickas under livevideor. Super Chat hjälper youtubers att öka sina intäkter

Detta senaste tillskott kommer att vara av särskilt intresse för dem som gillar att väcka uppmärksamhet. YouTube har tillkännagivit en ny betaltjänst som gör det möjligt för användarna att öka synligheten av sina meddelanden under direktsändningar.

Super Chat, namnet som den populära videoplattformen har gett den nya funktionen, kommer att göra det möjligt för många youtubers att tjäna mer pengar på sina videor. "Under de senaste åren har vi utvecklat och lanserat ett antal verktyg för att hjälpa skapare att tjäna pengar på sina videor och live-strömmar på olika sätt", står det i en kommentar som YouTube har publicerat på sin blogg. Tack vare den nya tjänsten kan vem som helst lyfta fram sina meddelanden som lämnats i chattarna under en direktsändning. Genom att köpa Super Chat kommer det publicerade innehållet att hoppa upp till toppen av listan med en färgad bakgrund.

Super Chat, hur det fungerar

Vi har redan nämnt att Super Chat fungerar genom att öka synligheten av kommentarer. För att aktivera funktionen klickar du bara på dollartecknet och väljer ett belopp. Sedan skriver du ditt meddelande och väljer "Köp" och "Skicka". Enligt det amerikanska företaget kommer kommentarer som publiceras via Super Chat att ligga kvar på toppen i upp till fem timmar.

För tillfället finns den nya YouTube-funktionen dock bara tillgänglig i betaversion på ett begränsat antal kanaler: Great Library (buzzbean11), iHasCupquake och Alex Wassabi. Plattformen kommer dock att utöka tjänsten till fler användare från och med den 31 januari.


Endast på Android

Den nya YouTube-funktionen är tillgänglig i de flesta webbläsare på skrivbordet. För mobila enheter är Super Chat dock för närvarande endast tillgängligt för Android. Användare av Apples operativsystem kommer fortfarande att kunna se betalda kommentarer i iPhone-appen.


Lämna en kommentar