Hemsida : Filtillägg : .cel Fil

.cel Fil

Filtyp 1Affymetrix Probe Results File

Utvecklare Affymetrix
Kategori Data filer
Format Text and Binary

Vad är CEL file?

En CEL-fil är en datafil skapad av Affymetrix DNA microarray bildanalysprogramvara. Den innehåller data som extraheras från "probes" på ett Affymetrix GeneChip och kan lagra tusentals datapunkter, vilket kan göra det stort i filstorlek. CEL-filer kan bearbetas av mjukvaralgoritmer och visualiseras på ett 2D-nät som en del av ett övergripande genomprov.

Mer information

Ett Affymetrix GeneChip är ett biologiskt chip som innehåller en microarray som är giltig för ett experiment. För att skapa dessa marker är ett glas eller silikondia försedd med prober, som rapporterar expressionsnivåer (intensiteter) som perfekta matchnings (PM) och mismatch (MM) värden, baserat på huruvida de är komplementära till det ursprungliga DNA-provet. Dessa värden kan användas för att studera DNA-förändringar, kallade single-nucleotide polymorphisms (SNPs), som används vid forskning inom mänskliga och djursjukdomar.

CEL-filformatet har flera versioner, som använder olika formateringar. Exempelvis använder version 3 ASCII-textformatering medan version 4 använder ett binärt format.

OBS! CEL-filer kräver en motsvarande .CDF -fil, vilket är ordlistan för de råa sondnivådata som lagras i CEL-fil. MATLAB har en inbyggd funktion som kallas affyread som kan användas för att läsa CEL-filer i Windows-versionen av programvaran.

Program som öppnas CEL filer
Windows
Affymetrix Tiling Analysis Software
The MathWorks MATLAB
VSN GenStat
RMAExpress
dChip
Linux
The MathWorks MATLAB
multi-aff-py
Macintosh
The MathWorks MATLAB

Filtyp 2Celestia Script File

Utvecklare Celestia Development Team
Kategori Executable Files
Format Text

.CEL alternativnummer 2

Script som används av Celestia, en applikation med fri rymdflöde; skrivet med en specifik Celestia-syntax och innehåller kommandon för att flytta visningsperspektivet genom universum; som används för att skapa 3D-universelturer.

Mer information

CEL-filer kan också innehålla mer avancerade funktioner, till exempel instruktioner för att ladda egna 3D-modeller till rymdfärden. De kan också innehålla bildtexter för att ge intressenterna intressanta fakta.

Om du laddar ner eller tar emot en CEL-fil kan du öppna den genom att dubbelklicka på filen eller genom att välja Arkiv → Kör skript ... från programmenyn och sedan välja CEL-filen.

CEL-formatet har ersatts av .CELX -formatet i de senaste versionerna av Celestia. Celestia stöder dock fortfarande CEL-filer. Det nyare CELX-formatet använder Lua-skriptspråket, vilket är mer uttrycksfullt och kraftfullt än CEL-språket.

OBS! CEL-filer sparas som vanliga textfiler och redigeras med en textredigerare.

Program som öppnas CEL filer
Windows
GNU Emacs
Microsoft Notepad
Celestia
Linux
GNU Emacs
Celestia
Macintosh
GNU Emacs
Apple TextEdit
Celestia

Filtyp 3Audition Loop

Utvecklare Adobe Systems
Kategori Audio Files
Format Binary

.CEL alternativnummer 3

Ljudfil som används av Adobe Audition, en ljudproduktionsapplikation; sparar en ljudslinga som ursprungligen var i .MP3 formatet men modifierades av mjukvaran så är den lämplig för looping.

Mer information

Adobe Audition innehåller flera royaltyfria loopar med programinstallationen.

Program som öppnas CEL filer
Windows
Adobe Audition
Macintosh
Adobe Audition

Filtyp 4Battery 3 Drum Cell File

Utvecklare Battery 3
Kategori Data filer
Format N/A

.CEL alternativnummer 4

Fil som används av Batteri 3, ett program som skapar trumytmer och ljud; innehåller ljudegenskaper för ett visst trumljud i en batteri 3 trumma ljudcell; används för att modifiera trummaprover med ytterligare effekter, såsom reverb, ton eller kompression.

Program som öppnas CEL filer
Windows
Native Instruments Battery 3
Macintosh
Native Instruments Battery 3

Filtyp 5MicroStation Cell Library

Utvecklare Bentley Systems
Kategori CAD-filer
Format Binary

.CEL alternativnummer 5

Cellbibliotek skapat av MicroStation, ett CAD-program som används för att skapa 2D- och 3D-designutkast; lagrar geometrin, symbolerna och annat utkast till information för ett objekt brukade lagra byggstenarna för att generera högre orderdesigner.

Mer information

CEL-filer kan exporteras till .DWG och .DXF format med MicroStation.

Program som öppnas CEL filer

Filtyp 6FLIC Animation

Utvecklare N/A
Kategori Video Files
Format Binary

.CEL alternativnummer 6

Animering skapad i FLIC-formatet; lagrar en serie ramar men lagrar inte delar av tidigare ramar som inte ändras. brukar använda .FLC eller .FLI extensions.

Program som öppnas CEL filer

Om CEL filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil cel-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen FLIC Animation, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.