Hemsida : Filtillägg : .dxf Fil

.dxf Fil

Filtyp Drawing Exchange Format File

Utvecklare Autodesk
Kategori CAD-filer
Format Text

.DXF alternativnummer

En DXF-fil är en datafil som sparas i ett format som utvecklats av Autodesk och används för CAD (datorstödd design) vektorbildsfiler, till exempel AutoCAD-dokument. DXF-filer liknar .DWG filer, men är mer kompatibla med andra program eftersom de är ASCII (text) baserade.

Mer information

DXF-formatet utvecklades som ett universellt format så att AutoCAD-dokument öppnas lättare med andra program. Till exempel kan Valve Hammer Editor exportera 3D-modeller som DXF-filer, som kan öppnas och redigeras med andra 3D-modelleringsprogram.

Program som öppnas DXF filer
Windows
Autodesk AutoCAD
Smith Micro Poser
IMSI TurboCAD Pro
Adobe Acrobat
Google Drive
Adobe Illustrator
Corel PaintShop Pro
ACD Systems Canvas
IMSI DesignCAD
Autodesk DWG TrueView
Autodesk Design Review
CorelCAD
Dassault Systemes SolidWorks eDrawings Viewer
CADSoftTools ABViewer
Blender
Linux
Adobe Acrobat
Google Drive
CADEMIA
LibreCAD
Blender
vhf interservice Cenon
BRL-CAD
Wolfram Research Mathematica
FreeCAD
Android
AutoDWG DWGSee
Macintosh
Autodesk AutoCAD
Smith Micro Poser
IMSI TurboCAD for Mac
Adobe Acrobat
Google Drive
Adobe Illustrator
CorelCAD
Dassault Systemes SolidWorks eDrawings Viewer
Cheetah3D
Blender
Adobe Flash
Dassault Systemes SolidWorks
vhf interservice Cenon
BRL-CAD
Trimble SketchUp

Om DXF filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil dxf-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Drawing Exchange Format File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej, jag är en läsare av ditt inlägg som handlar om vilka program man ska använda när man arbetar med filtillägget .dxf. Många av mina vänner berättade för mig hur jag kunde använda dem mellan flera AutoCAD-dokument. Ändå tror jag att de missade den största egenskapen hos dessa. Att ha ett format som är mycket mer kompatibelt med andra program eftersom de är ASCII-baserade är fantastiskt. Även om det inte tas upp uttryckligen kan användarna ta en titt på hur många CAD-program eller 3D-modelleringsprogram som finns för Windows. Sedan rullar man ner och ser att det finns andra olika för Mac. Nä, det är galet att se hur varje program beter sig olika haha. Jag är användare av det vanliga AutoCAD 2022 och det var otroligt att jag hittade artikeln. Hej då!