Hemsida : Filtillägg : .drw Fil

.drw Fil

Filtyp 1DESIGNER Drawing

Utvecklare Corel
Kategori Vector Image Files
Format Binary

Vad är DRW file?

Ritningsformat som används av Micrografx Designer, ett ritprogram för att göra tekniska ritningar; används inom teknik, konstruktion och andra relaterade områden.

Mer information

Micrografx Designer 9 var den senaste versionen av programmet skapat av Micrografx. Corel förvärvade programmet och släppte nästa version, kallad Corel DESIGNER 10.

Program som öppnas DRW filer
Windows
CorelDRAW Technical Suite 2018
Corel Presentations
Adobe FreeHand
Macintosh
Adobe FreeHand

Filtyp 2Drawing File

Utvecklare N/A
Kategori Vector Image Files
Format N/A

.DRW alternativnummer 2

Generiskt ritningsformat som används av flera olika program; lagrar bilddata i ett vektorformat, som använder linjer (eller banor) för att representera bilden istället för prickar.

Program som öppnas DRW filer
Windows
Corel PaintShop Pro
ACD Systems Canvas
CorelDRAW
Microsoft Picture It!
Dassault Systemes SolidWorks
Macintosh
Apple AppleWorks
Dassault Systemes SolidWorks

Filtyp 3Personal Designer Drawing File

Utvecklare Personal Designer
Kategori CAD-filer
Format N/A

.DRW alternativnummer 3

En DRW-fil innehåller en ritning som skapats av olika CAD-program, t.ex. Personal Designer, Personal Machinist, MicroDraft, 4Design och microCADDS. Den lagrar en 2D- eller 3D-ritning, som innehåller layout, dimensioner och lager av objektet.

Mer information

Du kan öppna en DRW-fil i programmet som skapade det, oavsett om det är Personal Designer, Personal Machinist, MicroDraft, 4Design eller microCADDS. Du kan också öppna filen i DraftView för Personal Designer (PD), som kan visa, skriva ut, markera eller exportera DRW-filer.

Program som öppnas DRW filer

Filtyp 4ANVIL Drawing File

Utvecklare Manufacturing and Consulting Services
Kategori CAD-filer
Format N/A

.DRW alternativnummer 4

En DRW-fil innehåller en ritning skapad av ANVIL-programvara, oftast ANVIL-1000MD, som är ett 2D CAD-program som används av mekaniska ingenjörer och verktygsdesigners. Det lagrar en ritning av en del, som innehåller layout och dimensioner.

Mer information

Du kan öppna en DRW-fil i ANVIL-1000MD, ANVIL EXPRESS eller ANVIL Viewer. DRW-filen kan exporteras till AutoCAD .DWG eller .DXF filer i ANVIL-1000MD. De kan också exporteras till JPEG, PNG, TIFF, TGA och BMP format.

Program som öppnas DRW filer

Om DRW filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil drw-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen ANVIL Drawing File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej, tack för den här artikeln. Jag har arbetat med en ritningsfil med Corel i några dagar men min licens har gått ut. Jag undrade om jag kunde öppna .drw-filen med en annan programvara och din förklaring räddade mitt liv. Jag tycker att det är bra att detta tillägg är känt som en allmän ritningsfil som kan öppnas med många program, men jag förstår varför det är mer populärt med Corel. Jag läste också på din sida att den kan användas för datorstödda designprogram i 2D- eller 3D-format, vilket är något jag inte visste att det var möjligt. Jag uppskattar mycket informationen!