Hemsida : Filtillägg : .gpx Fil

.gpx Fil

Filtyp 1GPS Exchange File

Utvecklare N/A
Kategori GIS Files
Format XML

Vad är GPX file?

En GPX-fil är en GPS-data som sparas i GPS-utbytesformatet, en öppen standard som kan användas fritt av GPS-program. Den innehåller adressdata för longitud och latitud, som inkluderar waypoints, rutter och spår. GPX-filer sparas i XML-format som gör det lättare att importera GPS-data och läsa av flera program och webbtjänster.

Mer information

GPX-filen öppnas i Google Earth 7

GPX-filer används ofta för att utbyta GPS-positionsdata med andra, skapa kartor och geocaching . Om du stöter på en GPX-fil finns en mängd olika program som kan öppna den, inklusive Google Earth, GPSRouteX och GPX Viewer.

GPX-filer lagrar tre typer av data:

Program som öppnas GPX filer
Windows
Safe Software FME Desktop
Google Earth
TatukGIS Viewer
Merkaartor
Garmin MapSource
Fugawi Global Navigator
TopoGrafix EasyGPS
GPS Utility
Linux
gedit
Google Earth
Merkaartor
GottenGeography
JOSM
Macintosh
Apple Xcode
Google Earth
Merkaartor
GPSRouteX
MacGPS Pro

Filtyp 2Guitar Pro 6 Document

Utvecklare Arobas Music
Kategori Audio Files
Format Binary

.GPX alternativnummer 2

Gitarr tablatur fil skapad av Guitar Pro 6, ett musik kompositionsprogram för fretted instrument; sparas i ett proprietärt format och innehåller musikaliska poäng och kompositioner för bas, gitarr, banjo och trummor; kan spelas i programvaran, som använder Guitar Pro-motorn för att simulera instrumenten.

Mer information

Ljudet i GPX-filer kan exporteras till flera olika filformat, inklusive .GP5 (Guitar Pro 5), .MIDI och .WAV . Poängen kan exporteras till .PNG , MusicXML och .PDF format.

OBS! GPX-filer innehåller inte ljudformiga ljuddata. I stället innehåller de instrument och musikaliska anteckningar som kan simuleras som musik i programvaran.

Program som öppnas GPX filer
Windows
Arobas Music Guitar Pro
Linux
Arobas Music Guitar Pro
Macintosh
Arobas Music Guitar Pro

Konvertera Google Maps ruttdata till GPX-filformat

Det finns ingen inbyggd metod för att exportera Google Maps-data till GPX-format.

Du kan enkelt komma runt detta genom att använda tredjepartstjänster som Maps to GPX. Webbplatsen tar en Maps-URL och omvandlar Maps-datan i den till ett GPX-format.

Du kan sedan importera dessa data till en annan app eller tjänst från en tredje part. Det finns flera appar för Android och iOS som stödjer det här formatet och ger dig ruttdata offline.

För att använda Maps to GPX klistrar du in din Google Maps URL i rutan på webbplatsen och trycker sedan på knappen Let's Go (eller trycker på enter på ditt tangentbord).

Webbplatsen skapar genast en GPX-fil som du kan ladda ner. Ge filen ett namn och spara den på din dator. Du kan använda filen i alla karttjänster.

Använda GPX-filer på datorn

För att öppna filen måste du först och främst ha Google Earth Pro nedladdat på ditt system. Google Earth Pro kan laddas ner gratis.

Om du inte har nedladdningsversionen kan du inte öppna dessa stödfiler i en webbläsare.

Om du inte kan se rutten när du dubbelklickar på filen, öppna först programmet Google Earth Pro och dra och släpp sedan till Google Earth Pro.

Så här laddar du en GPS-fil i GPX-format till din telefon

Det enklaste sättet är att använda en app där filen redan har lagts till, till exempel Hiking Project eller Trailforks. Ofta finns det dock inte någonstans att hitta ett spår på nätet. I det här fallet kan du be din vän dela med sig av en fil i GPS-utbytesformat (GPX-fil). Två vanliga sätt att ladda GPX-filer är att skicka en fil via e-post eller öppna en fil i Google Drive:

Ladda en GPX-fil via e-post

 1. Skaffa rätt app

Det finns många bra appar. Några är:

 • RunGo - Gratis på iOS och Android. Ger röststyrda vägbeskrivningar tur för tur
 • ARA GPXViewer för iOS - Gratis. Den betalda versionen tar bort annonser. Nackdelen är att du inte kan visa många GPX-spår samtidigt.
 • BikeGPX är gratis och varnar dig när du avviker från rutten.
 • Gaia - inte billigt, men ger en mer exakt plats och fler kartalternativ.
 • Strava - Du behöver bara "favorisera" en rutt så kommer den att vara tillgänglig på din telefon. Tryck på "Record" (spela in) och klicka på ikonen för den streckade rutten och sedan på "Use Route" (använd rutt).
 • RidewithGPS - den kostar en del, men du får mycket för priset. Du kan enkelt spela in spår och dela dem samt se statistik över din aktivitet.
 1. Skicka en GPX-fil med e-post till dig själv eller låt någon vidarebefordra ett e-postmeddelande med en bifogad GPX-fil.
 2. Ladda in spår i din app
  1. Klicka på en GPX-fil i din e-postapp
  2. Klicka på ikonen längst ned till vänster på skärmen.
  3. Välj den app för GPS-visning som du vill öppna filen med.
  4. Spåret bör dyka upp och se ut ungefär så här.

Laddning av en GPX-fil via Google Drive (eller Dropbox)

 1. Skaffa Google Drive för iTunes eller Google Drive för Android och en av de appar för GPX-visning som nämns ovan, till exempel ARA GPX Viewer.
 2. Öppna en fil i Google Drive
  1. Klicka på de tre prickarna i det övre högra hörnet.
  2. På nästa skärm klickar du på "Öppna med".
  3. Välj sedan appen för GPX-visning

Om GPX filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil gpx-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Guitar Pro 6 Document, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.