Hemsida : Filtillägg : .pct Fil

.pct Fil

Filtyp 1Picture File

Utvecklare Apple
Kategori Sidlayout-filer
Format Binary

Vad är PCT file?

En PCT-fil är en bild som sparas i Macintosh PICT-formatet, som utvecklades av Apple 1984 för att lagra bilder med hjälp av Apple QuickDraw-tekniken. Den innehåller bilddata i ett av två format, PICT 1, det ursprungliga formatet som lagrar 8 färger, eller PICT 2, ett nyare format som tillåter tusentals färger (24 och 32-bitars bilder). PCT-filer stöder både raster- och vektorbilder.

Mer information

Medan PICT-bilder oftast använder filändelsen .PICT på Macintosh-datorer, ses de vanligtvis med en ".pct" -tillägg i Windows. PICT-formatet har i stor utsträckning avlägsnats till det mer flexibla .PDF formatet i Mac OS X.

Program som öppnas PCT filer
Windows
Smith Micro Poser
Adobe Photoshop
XnViewMP
Adobe Illustrator
Corel PaintShop Pro
ACD Systems ACDSee
CorelDRAW
Corel VideoStudio
Adobe Flash
Microsoft Word
Adobe InDesign
Adobe After Effects
Adobe Premiere Pro
Adobe Fireworks
Scribus
Linux
XnViewMP
Scribus
Macintosh
Smith Micro Poser
Adobe Photoshop
XnViewMP
Adobe Illustrator
Lemkesoft GraphicConverter
Apple Preview
Adobe Flash
Adobe Photoshop Elements 2019
Adobe InDesign
Adobe After Effects
Adobe Premiere Pro
Adobe Fireworks
Scribus

Filtyp 2Pure Compound Text File

Utvecklare N/A
Kategori Data filer
Format Text

.PCT alternativnummer 2

Kemiska datafil som används av ChemSep, en applikation som används för att simulera destillations-, extraktions- och absorptionsoperationer; innehåller komponentdata, såsom namn, index, CAS-nummer, formel, struktur, T-korrelationer och molekylära värden.

Mer information

Du kan importera och exportera data från eller till en PCT-fil i ChemSep via PCDmanager. För att komma åt PCDmanager, välj Databaser → Pure components data (PCD / PCT), klicka på Redigera och välj Importera komponent från fil eller Exportera komponent till fil.

OBS! Data i PCT-filer lagras i textformat, medan .PCD files lagrar data i binärt format.

Program som öppnas PCT filer
Windows
ChemSep

Om PCT filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil pct-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Pure Compound Text File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej! Jag gjorde lite läxor om bildformat och ett av de listade formaten var .pct. Ditt inlägg om det är fantastiskt! Det var verkligen bra att lära sig mer om dess historia och hur Apple utvecklade det först för sin teknik. Jag undrar hur vanligt detta tillägg är nuförtiden och vilka användningsområden det har. Jag var inte medveten om att gamla format endast tillät att lagra upp till 8 färger. Det verkar otroligt att detta på bara några år har vuxit till upp till tusentals. Jag ville hitta några exempel på nätet på detta format för att känna dem på nära håll. Jag laddade ner några bilder och kunde öppna dem med Apple Preview. Ja, jag antar att det fortfarande är ett användbart format! Tack för hjälpen.