Hemsida : Filtillägg : .prn Fil

.prn Fil

Filtyp 1Printable File

Utvecklare N/A
Kategori Sidlayout-filer
Format N/A

Vad är PRN file?

En PRN-fil innehåller instruktioner för en skrivare, som innehåller det innehåll som ska skrivas ut, antalet sidor som ska skrivas ut, pappersstorleken och skrivarfacket som ska användas. Den skapas genom att välja "Skriv ut till fil" i dialogrutan Skriv ut i ett Windows- eller MacOS-program. PRN-filer liknar PostScript-filer ( .PS ).

Mer information

PRN-filer kan skrivas ut i Mac OS X genom att dra filen till skrivbordsskrivarikonen. I Windows kan de skrivas ut genom att högerklicka på filen och välja "Microsoft Office Document Imaging" (endast vissa versioner av PRN-filer i Microsoft Office Document Imaging). Du kan också öppna dem via kommandoraden Windows. För att göra detta, välj "Kör" från Start-menyn, skriv "cmd" och utför följande steg:

Om skrivaren är ansluten via USB, skriv: "KOPIERA / B [filnamn.prn] \\ [Datornamn] \ [Delat skrivarnamn]"

Om skrivaren är ansluten via en äldre parallellportanslutning skriver du: "COPY / B [Filnamn.prn] LPT1:"

OBS. Inte inkludera [parentes] när du skriver själva kommandot

Du kan också byta namn på PRN filen som en .XPS file och öppna den med olika program, som Microsoft XPS Viewer, Pagemark XpsViewer och NiXPS View. För att byta namn på filen, välj filnamnet och byt namn på .prn till .xps.

Du kan öppna en PRN-fil med en textredigerare, till exempel Microsoft Anteckningsblock eller Apple TextEdit. Filen lagrar texten som ska skrivas ut som vanlig text, men utskriftsinstruktionerna består av skrivarkoder, som inte får ändras, annars kommer du att stöta på skrivarfel.

Program som öppnas PRN filer
Windows
Adobe Acrobat
ACD Systems Canvas
CorelDRAW
Microsoft Windows Command Prompt
AllWeb FastPrint
Free Raw Print (FRP)
Compatible printer driver that can interpret PRN files
Linux
Adobe Acrobat
Macintosh
Adobe Acrobat
Compatible printer driver that can interpret PRN files
Drag to Desktop Printer icon

Filtyp 2Lotus 1-2-3 Formatted Text File

Utvecklare IBM
Kategori Data filer
Format Text

.PRN alternativnummer 2

En PRN-fil är en textfil skapad av Lotus 1-2-3-kalkylarkprogramvaran. Den innehåller en export av det för närvarande aktiva arket och sparas i ett vanligt textformat. PRN-filer kan användas för att importera kalkylarkdata till andra program, till exempel Microsoft Excel.

Program som öppnas PRN filer
Windows
Microsoft Excel
IBM Collaboration Solutions
Macintosh
Microsoft Excel for Mac

Om PRN filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil prn-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Lotus 1-2-3 Formatted Text File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hälsningar! Min skrivare har betett sig lite konstigt så jag bestämde mig för att använda kryssrutan Skriv ut till fil för att exportera dokumentet och prova en annan skrivare. Jag uppskattar din artikel om .prn-tillägget. Den är verkligen komplett eftersom du inkluderar både några allmänna saker om tillägget och mer tekniska aspekter. Jag är glad att det här tillägget finns, eftersom jag är säker på att det är mycket användbart för att skriva ut alla slags dokument utan att behöva använda särskild programvara. Jag önskar dock att jag kände till det tidigare. Bra artikel! Jag läste också om användningen av tillägget som en Lotus 1-2-3 Formatted Text File. Jag ska försöka forska mer om det eftersom jag inte är bekant med denna programvara. Tack för all värdefull information!