Hemsida : Filtillägg : .psd Fil

.psd Fil

Filtyp Adobe Photoshop Document

Utvecklare Adobe Systems
Kategori Raster bildfiler
Format Binary

.PSD alternativnummer

En PSD-fil är en bildfil skapad av Adobe Photoshop, ett professionellt bildredigeringsprogram som ofta används för att förbättra digitala foton och skapa webbgrafik. Det är det ursprungliga formatet som används för att spara filer i Photoshop. PSD-filer kan innehålla bildskikt, anpassningsskikt, skiktmasker, annoteringar, filinformation, nyckelord och andra Photoshop-specifika element. De skapas gemensamt och delas bland grafikprofessorer.

Mer information

PSD-fil öppnad i Adobe Photoshop CC 2019

Du kan ändra PSD-lager och andra element som bilder, former, text och effekter. PSD-formatet stöder RGB, CMYK, gråskala, monokrom, duoton, indexerad färg, Lab-färg och flerkanaliga färglägen. Färgläget kan ändras inom undermenyn Bild → Läge. När du är redo att publicera bilden kan du exportera den till vanliga bildformat som .JPEG , .GIF och .PNG .

Medan PSD-filer sparas i ett proprietärt format, kan öppnas direkt med Apple Preview, som ingår i OS X. De kan också öppnas av medieprogram som ingår i Windows om korrekt codec, som Ardfry PSD codec, är installerad. Exempel är Windows Explorer, Windows Photo Viewer och Windows Media Center.

Photoshop-filformatet är uppdelat i fem huvuddelar:

Program som öppnas PSD filer
Windows
CELSYS Clip Studio Paint Pro
Adobe Photoshop
Adobe Dreamweaver
GIMP
Google Drive
Newera Graphics Converter Pro
XnViewMP
Adobe Illustrator
Corel PaintShop Pro
ACD Systems Canvas
ACD Systems ACDSee
IrfanView
CADSoftTools ABViewer
CorelDRAW
QuarkXPress
Linux
GIMP
Google Drive
XnViewMP
Chaos Group Pdplayer
Natron
Irrlicht
Macintosh
CELSYS Clip Studio Paint Pro
Adobe Photoshop
Adobe Dreamweaver
GIMP
Google Drive
XnViewMP
Adobe Illustrator
Smith Micro Stuffit Deluxe Mac
QuarkXPress
Roxio Toast
Apple Preview
Adobe Flash
Dassault Systemes SolidWorks
Adobe Photoshop Elements 2019
Corel Painter
iOS
Pixelmator for iOS
WEB
Photopea
Autodesk Pixlr

IrfanView (Windows)

Om du har en Windows-dator men du inte har Photoshop eller GIMP på din dator och dessutom inte alls är intresserad av att installera dessa program finns det en annan utmärkt lösning för att öppna PSD-filer är att använda IrfanView. Detta är ett gratis program som låter dig enkelt visa foton och bilder som sparats i en mängd olika format på ett extremt enkelt och snabbast sätt.

För att öppna PSD-filer med IrfanView är det första du behöver göra att gå till IrfanView-webbplatsen och du kan ladda ner programvaran från webbplatsen. Tryck sedan på IrfanView-objektet som placeras på sidan under orden 32 bitar eller 64 bitar beroende på vilken version av Windows som är installerat på din dator. Tryck sedan på knappen Ladda ner nu som är bifogad till den nya webbsidan som visas och vänta tills nedladdningen av programvaran startas och sedan slutförts.

När nedladdningen är klar öppnar du iviewxxx_setup-exe-filen som laddades ner på din dator och startar sedan installationen av programvaran genom att först klicka på Ja och sedan på Nästa fyra gånger i rad och slutligen, tryck på Klar för att slutföra bearbeta.

Vänta nu ett ögonblick tills programfönstret syns på skrivbordet och tryck sedan på filobjektet längst upp till vänster i hemfönstret, välj Öppna objekt ... från menyn som visas för dig, välj filen i PSD-format som är din avsikt att öppna och tryck sedan på Öppna.

Proceduren för att öppna PSD-filer med IrfanView är klar och i programfönstret ska du äntligen kunna se allt korrekt.

Tänk på att om det behövs kan du också använda knapparna och kommandona längst upp i programfönstret för att förbättra visningen av filen eller för att göra ändringar. Med hjälp av knapparna i den övre delen av IrfanView-fönstret kan du faktiskt se filen som en presentation, spara filen, skriva ut dokumentet, kopiera och klistra in och öka eller minska zoomnivån. Genom att trycka på Redigera-menyn och sedan välja Visa färgdialog kan du visa ett verktygsfält för att infoga text, bilder, färg och mer i filen. För att spara alla olika ändringar som gjorts i filen genom att trycka på Arkiv-menyn och mer, välj objektet Spara (originalmapp).

Om PSD filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil psd-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Adobe Photoshop Document, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej. Jag hoppas att du mår bra. Tack för beskrivningen av .psd-filtillägget. Jag brukade arbeta med ett onlineprogram för redigering av bilder. Efter en tid bestämde jag mig för att äntligen prova Photoshop. Låt mig först säga att det är en helt ny värld haha. Jag ville hitta mer information om det filformat som används. Jag har sett alla exportalternativ som det innehåller, men att lära sig vad PSD-filer är är otroligt. Jag skulle ha trott att de upptar mycket lagringsutrymme eftersom de innehåller lager, masker eller andra inställningar. Som tur är gör de det inte. En annan fantastisk egenskap är hur de stöder RGB och andra färgalternativ. Det är verkligen en spelförändring för designers eller fotografer. Fortsätt med det goda arbetet!