Hemsida : Filtillägg : .py Fil

.py Fil

Filtyp Python Script

Utvecklare Python Software Foundation
Kategori Utvecklarfiler
Format Text

.PY alternativnummer

En PY-fil är en programfil eller ett skript som är skrivet i Python, ett tolkt objektorienterat programmeringsspråk. Den kan skapas och redigeras med en textredigerare, men kräver att en Python tolk körs. PY-filer används ofta för programmering av webbservrar och andra administrativa datorsystem.

Mer information

PY-fil öppen i Sublime Text 3

Python är konstruerad för att vara lätt att läsa och enkelt att implementera. Det är öppen källkod och används för att utveckla ett brett utbud av gratis och kommersiella applikationer, som Bazaar, Blender, Pylons och Panda3D.

OBS! Programmeringsspråket skapades ursprungligen i slutet av 1980-talet av Guido van Rossum med senare versioner släppt 2000 (Python 2.0) och 2008 (Python 3.0).

Program som öppnas PY filer
Windows
GNU Emacs
Microsoft Notepad
ES-Computing EditPlus
Richardson EditRocket
Notepad++
Eclipse
Sublime Text
Python Software Foundation Python
ActiveState Komodo Edit
IDM UltraEdit
Scribus
Linux
GNU Emacs
Richardson EditRocket
gedit
Eclipse
Sublime Text
Python Software Foundation Python
ActiveState Komodo Edit
IDM UltraEdit
Scribus
Macintosh
MacroMates TextMate
MacVim
GNU Emacs
Richardson EditRocket
Eclipse
Sublime Text
Python Software Foundation Python
ActiveState Komodo Edit
IDM UltraEdit
Scribus

Om PY filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil py-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Python Script, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej! Jag håller på att lära mig Python på egen hand och bestämde mig för att göra lite mer forskning om det. Tack för den fina förklaringen om .py-tillägget! Det var verkligen bra att läsa att det kan skapas av vilken texteditor som helst. Jag har alltid trott att Python-tolken också fungerade som en konsol för att skapa programmen. På så sätt kan jag helt enkelt använda TextEdit för att skriva kod utan problem. Det verkar som om det här språket håller på att ta över världen, eftersom till och med Android-enheter kan läsa den här typen av filer! Jag undrade om jag kunde skapa en enkel textfil med instruktioner (till exempel en .txt) och senare ändra utvidgningen till .py. Skulle den köra koden framgångsrikt? Tack för din förklaring! Jag är säker på att nybörjare som jag kommer att tycka att den här artikeln är väldigt komplett.