Hemsida : Filtillägg : .rdf Fil

.rdf Fil

Filtyp 1Resource Description Framework File

Utvecklare N/A
Kategori Inställningsfiler
Format Text

Vad är RDF file?

En RDF-fil är ett dokument som skrivs i RDF-språket (Resource Description Framework Framework), som används för att representera information om resurser på webben. Den innehåller information om en webbplats i ett strukturerat format som heter metadata. RDF-filer kan innehålla en sidokarta, en uppdateringslogg, sidbeskrivningar och nyckelord.

Mer information

RDF-filer används också av Mozilla webbläsare, till exempel Firefox, för att lagra inställningar för Windows och verktygsfältskonfigurationer.

Program som öppnas RDF filer
Windows
Mozilla Firefox
Altova XMLSpy
Mozilla SeaMonkey
Linux
Mozilla Firefox
Mozilla SeaMonkey
Macintosh
Mozilla Firefox
Mozilla SeaMonkey

Filtyp 2ArcGIS Report Document File

Utvecklare ESRI
Kategori GIS Files
Format N/A

.RDF alternativnummer 2

Rapportera fil som skapats av ArcGIS Desktop, en applikationspaket för geospatialanalys och visualisering; lagrar en genererad rapport, som kan innehålla GIS-statistik formaterad som tabelldata; genereras från en rapportlayout ( .RLF ) fil.

Program som öppnas RDF filer
Windows
ESRI ArcGIS for Desktop

Filtyp 3Report Definition File

Utvecklare N/A
Kategori Kalkylarkfiler
Format Binary

.RDF alternativnummer 3

Kalkylblad som innehåller rapportutdata som genereras av ett databas- eller kalkylprogram som Oracle eller Microsoft Excel.

Program som öppnas RDF filer
Windows
Microsoft Excel
Linux
Oracle Database
Macintosh
Microsoft Excel for Mac

Filtyp 4Relux Project File

Utvecklare Relux
Kategori CAD-filer
Format N/A

.RDF alternativnummer 4

Belysningsprojekt skapat av Relux, ett program som används för modellering och simulering av ljusförhållanden. kan vara ett inrednings- eller exteriörprojekt; sparar byggnaden eller rumsutrustningen samt ljuskällor och deras egenskaper; kan visualiseras i mjukvaran för att se om belysningen är lämplig för konstruktion.

Program som öppnas RDF filer
Windows
ReluxSuite

Filtyp 5ReDIF Template

Utvecklare RePEc
Kategori Data filer
Format Text

.RDF alternativnummer 5

En RDF-fil är en mall som sparas i informationsdokumentet för forskningsdokument (ReDIF). Den innehåller metadata som beskriver en eller flera forskningspublikationer, som tidskrifter, papper, böcker och programvara. RDF-filer lagrar information om publikationen, till exempel författaren, email för att kontakta författaren, publikationens titel, redaktör, datum publicerad och arbetsplats för författaren av publikationen.

Mer information

RDF-filer används av Research Papers in Economics (RePEc), en grupp för att öka spridningen av forskning inom ekonomi och andra relaterade vetenskaper. RePEc använder RDF och .REDIF files för att lagra metadata om publikationer, vilket gör att publikationerna lättare kan organiseras och nås. RDF-filer används för att innehålla metadata med ISO-LATIN-1 eller Windows-1252-teckenkodning, medan REDIF-filer används för att lagra metadata med UTF-8 teckenkodning.

RDF-filer skapas vanligen med ReDIF-program men eftersom de lagras i vanlig text kan öppnas och redigeras av någon textredigerare. Metadata som är lagrade i RDF-filen är organiserad i separata rader med field_name: fältvärde. Ett exempel på ett fältnamn och värde är författare-arbetsplats-namn: University of Minnesota.

Program som öppnas RDF filer
Windows
ReDIF

Filtyp 6PowerProducer Disc Image

Utvecklare Cyberlink
Kategori Disk bildfiler
Format N/A

.RDF alternativnummer 6

Skivavbild skapad med PowerProducer, ett videoinspelnings- och authoringprogram; innehåller allt innehåll i ett filmprojekt, inklusive specialeffekter och inställningar; sparas i komprimerat format och kan brännas till en skiva för lagring så att den kan öppnas vid en senare tidpunkt.

Program som öppnas RDF filer
Windows
CyberLink PowerProducer
CyberLink Media Suite

Om RDF filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil rdf-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen PowerProducer Disc Image, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej! Jag har använt Mozilla ett tag och ville exportera konfigurationer för verktyg och fönster eftersom jag byter dator. Din artikel om filtillägget .rdf var precis vad jag letade efter! Att exportera den här typen av data via Firefox och sedan importera dem igen på min andra dator var verkligen enkelt. Ändå lärde jag mig också mer om alla andra användningsområden som tillägget har och jag blev helt hänförd. Det verkar otroligt att det kan användas för geospatial analys, skapande av rapporter, simulering av ljus eller till och med videoinspelning. Alla förklaringar var mycket fullständiga och lätta att läsa. Jag är säker på att det här inlägget kommer att hjälpa många människor att lära sig mer om detta nischspecifika tillägg. Tack för allt ditt hårda arbete.