Hemsida : Filtillägg : .tex Fil

.tex Fil

Filtyp 1LaTeX Source Document

Utvecklare Donald Knuth
Kategori Textfiler
Format Text

Vad är TEX file?

En TEX-fil är ett källdokument som utarbetats av LaTeX, ett högkvalitativt typesetting system. Det kan innehålla text, symboler, matematiska uttryck och grafik. TEX-filer används ofta i datavetenskap, elektroteknik, statistik, ekonomi och fysik för att sätta artiklar, böcker och andra publikationer.

Mer information

TEX-filen öppnas i TeXworks 0.6

TEX-filer innehåller vanlig text till skillnad från .DOCX och .ODT filer som skapats av Microsoft Word och LibreOffice Writer WYSIWYG-program, som innehåller formaterad text. TEX-filen innehåller typiskt markupkonventioner som definierar dokumentets struktur, t.ex. ett brev, en bok eller en artikel.

Eftersom TEX-filer innehåller ren text kan de öppnas med vilken textredigerare som helst. Filerna används dock mest av TeXworks, LaTeX Editor, LyXMac och Texmaker-programmen.

OBS! TEX-filer kan LaTeX-filer också använda förlängningen .LTX .

Program som öppnas TEX filer
Windows
gVim
TeXworks
BaKoMa TeX
TeXnicCenter
Texmaker
LaTeX Editor
proTeXt
MiKTeX
Linux
TeXworks
Texmaker
Vim
Macintosh
TeXworks
Texmaker
LyxMac
TeXShop
Skim

Filtyp 2Texture File

Utvecklare N/A
Kategori Raster bildfiler
Format Binary

.TEX alternativnummer 2

Bitmappsbild som används för att lagra texturer; kan skapa utseendet på olika ytor och kan appliceras på både 2D och 3D-objekt; som ofta används i videospel (som första personskyttar) som stöder 3D-textur-kartläggning.

Mer information

Exempel på videospel som använder TEX-filer inkluderar Avalon Heroes (som faktiskt använder .DDS formatet för dess TEX-filer), Serious Sam och Dead Rising 2. För att öppna TEX-filerna som används av Dead Rising 2, först byt namn på dem för att ha ".big" -tillägget, och öppna sedan dem med Gibbed's DeadRising2 Tools.

TEX-filer kan öppnas av vissa program som refererar till texturer eller använder texturmappning. De kan eventuellt öppnas med en generisk bildredigerare.

Program som öppnas TEX filer

Om TEX filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil tex-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Texture File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.