Hemsida : Filtillägg : .wmf Fil

.wmf Fil

Filtyp 1Windows Metafile

Utvecklare Microsoft
Kategori Vector Image Files
Format Binary

Vad är WMF file?

Egenutvecklat Windows grafiskt format utvecklat av Microsoft; innehåller en serie ritningsoperationer, inklusive kommandon för ritning av linjer, cirklar och rektanglar; kan också innehålla bitmappsteckning används främst för vektorbilder, men kan även innehålla rastergrafik.

Mer information

WMF-filer uppträdde ursprungligen 1988 med utgåvan av Windows 2.0. Microsoft publicerade senare WMF-filformatspecifikationen med Windows 3.1-utgåvan 1992 och publicerade sedan en efterföljande specifikation under 2006.

WMF-filer har till stor del ersatts av fler standardformat, till exempel .JPG och .GIF bilder. WMF-formatet stöds fortfarande av olika program, inklusive Microsofts Windows Photo Viewer, som ingår i Windows 7.

Program som öppnas WMF filer
Windows
IMSI TurboCAD Pro
GIMP
Newera Graphics Converter Pro
Nero
Apple QuickTime Player
Adobe Illustrator
Corel PaintShop Pro
Inkscape
ACD Systems Canvas
ACD Systems ACDSee
IMSI DesignCAD
Microsoft Windows Photo Viewer
CADSoftTools ABViewer
Microsoft Visual Studio
CorelDRAW
Linux
GIMP
Inkscape
Scribus
Macintosh
IMSI TurboCAD for Mac
GIMP
Apple QuickTime Player
Adobe Illustrator
Inkscape
QuarkXPress
Adobe Flash
Adobe InDesign
Cristallight WMF Converter Pro
Scribus

Filtyp 2Widelands Map File

Utvecklare The Widelands Development Team
Kategori Spelfiler
Format Binary

.WMF alternativnummer 2

Kartfil som används av Widelands, ett strategispil där spelarna kontrollerar stammar och bygger uppgörelser. innehåller en spelkarta, som inkluderar kartstorlek, terräng, initiala resurser och startstart för stammen; kan användas för att skapa anpassade kartor.

Program som öppnas WMF filer
Windows
Widelands
Linux
Widelands
Macintosh
Widelands

Om WMF filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil wmf-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Widelands Map File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hälsningar! Jag läste allt om .wmf-filer i ditt inlägg! Fantastisk webbplats förresten. Jag har besökt den flera gånger nu. Att arbeta med många filformat är superkomplicerat. Och att nu få reda på att de har mer än 1 association var märkligt. Efter att ha läst din förklaring bestämde jag mig för att installera några av de program som anges. Jag var inte medveten om att Illustrator kunde redigera dem. För det första visste jag inte ens att de var vektorgrafik som innehåller linjer, cirklar och rektanglar. Jag älskar hur filen efter mer än 30 år fortfarande uppdateras av Microsoft. Det visar att den får jobbet gjort och är mycket populär för sina egenskaper. Jag ska försöka öppna några av dem i PowerPoint. Bra artikel min vän!