Hemsida : Filtillägg : .xlsm Fil

.xlsm Fil

Filtyp Excel Open XML Macro-Enabled Spreadsheet

Utvecklare Microsoft
Kategori Kalkylarkfiler
Format Zip

.XLSM alternativnummer

En XLSM-fil är ett makroaktiverat kalkylblad skapat av Microsoft Excel, ett vanligt kalkylprogram som levereras med varje utgåva av Microsoft Office-paketet. Den innehåller kalkylblad av celler arrangerade av rader och kolumner samt inbäddade makron programmerade i Visual Basic for Applications (VBA) språket. XLSM-filer sparas i Open XML-formatet som introducerades i Microsoft Office 2007.

Mer information

XLSM-fil öppen i Microsoft Excel 2016

XLSM-filer är .XLSX filer, men med makron aktiverade. Ett makro är en användbar funktion som fungerar som ett manus, vilket gör det möjligt för användare att automatisera repetitiva uppgifter. Excel kommer laddas med hundratals makron men du kan också spela in egna makron, som består av tangenttryckningar och musklick som utför en specifik åtgärd och redigerar dem för att göra mindre ändringar. Några exempel på makrofunktionalitet inkluderar formatering av data i en vald kolumn i ett kalkylblad eller tillämpning av specifika matematiska ekvationer på data.

XLSM-filer kan öppnas med Excel 2007 eller senare eller av tidigare versioner av Excel med Open XML komponentstöd. Av säkerhetsskäl aktiverar inte Excel makron som standard. Excel kommer inte heller att exekvera makron i XLSX-filer, även om de innehåller makrokod. De måste först sparas som XLSM-filer.

Du kan öppna XLSM-filer med andra kalkylbladsprogram som Corel Quattro Pro och MobiSystems OfficeSuite Pro. Google Sheets (tillgängligt i Google Drive) stöder även XLSM-filer genom sitt Office Compatibility Mode.

Program som öppnas XLSM filer
Windows
SoftMaker Office
Microsoft Excel
Microsoft Access
Corel Quattro Pro
IMSI TurboPDF
Linux
SoftMaker Office
Android
SoftMaker Office PlanMaker Mobile
MobiSystems OfficeSuite Pro
Macintosh
Microsoft Excel for Mac
iOS
MobiSystems OfficeSuite Pro

Om XLSM filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil xlsm-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Excel Open XML Macro-Enabled Spreadsheet, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hälsningar! Jag minns första gången jag fick en Macro-aktiverad .xlsm-fil skickad till mig och var rädd för dess format. Tack för din korta förklaring om denna typ av tillägg, som jag är säker på måste styra världen idag. Genom att använda makron som är skrivna av Visual Basic kan människor runt om i världen arbeta effektivare och snabbare. Numera är öppnandet av dem inte begränsat till det klassiska Excel (även om det är det mest kompletta). Jag har också testat deras användning med mobilappar som Google Drive och MobiSystems OfficeSuite Pro och blev glatt överraskad över att båda kan öppna .xlsm-filer utan problem.