Vad du ska göra när din iPad inte startar

Vanligtvis, när en iPad-skärm är svart, är den i viloläge och väntar på att du trycker på hemknappen eller på viloläge för att aktivera den. Tabletten kan också stängas av. Lösningarna för att fixa en iPad som inte vaknar från sömnen kan vara enkla eller komplicerade.


Orsaker till att en iPad inte slås på

Den vanligaste anledningen till att en iPad inte slår på är ett urladdat batteri. Men problemet kan vara allvarligare än så, inklusive skadad programvara eller hårdvaruproblem.

Så här fixar du en iPad som inte startar

Det här problemet kan påverka alla modeller av iPads, och de lösningar du bör försöka är desamma för alla iPad-modeller du använder.

  1. Slå på iPad. Håll ned Sova vakna -knappen högst upp på iPad. Om iPad är avstängd, bör du se Apples logotyp visas efter några sekunder, vilket innebär att surfplattan fungerar normalt.

  2. Utför en kraftåterstart. Tryck på båda Hem och Sova vakna knapparna högst upp på skärmen i minst 10 sekunder tills du ser Apple-logotypen.

  3. Ladda batteriet. Om iPad inte startar upp efter några sekunder är batteriet troligen urladdat. Anslut i så fall iPad till ett vägguttag med kabeln och laddaren som medföljer den. Vänta en timme medan batteriet laddas och slå sedan på iPad. Även om iPad slås på kan det vara lite ström, så låt den laddas så länge som möjligt eller tills batteriet är fulladdat.

    Om din iPad verkar ta slut ström, försök med dessa tips för att spara batteritid.

  4. Om din iPad fortfarande inte slås på kan det ha maskinvarufel. Den enklaste lösningen är att hitta närmaste Apple Store. Apple Store-anställda kan hjälpa till att avgöra vad det bakomliggande problemet är med din iPad.

  5. Om du inte har en Apple Store i närheten kontaktar du Apple Support för hjälp och instruktioner.


Lämna en kommentar