Jag har glömt mitt Windows 8-lösenord! Vilka är mina alternativ?

Första saker först: Var inte generad över att du glömde ditt Windows 8-lösenord. Vi uppmanas om och om igen att göra längre och mer komplicerade lösenord för att skydda våra data, vilket gör dem svårare och svårare att komma ihåg. Vem försöker vi hålla här ute? De flesta av dessa tips fungerar exakt på samma sätt för Windows 10, vissa fungerar på alla versioner av Windows och vissa gäller för alla glömda lösenord.

Även om ditt Windows 8-lösenord inte var så svårt att komma ihåg - du är mänsklig. Alla glömmer saker då och då, även viktiga saker!


Jag har glömt mitt Windows 8-lösenord! Vilka är mina alternativ?

Lifewire / Nusha Ashjaee

Lyckligtvis finns det ett antal sätt att komma in igen om du har glömt ditt Windows 8-lösenord, som vi beskriver nedan.

Några av dessa idéer gäller bara om du loggar in på Windows 8 med ett lokalt konto (du loggar in med ett traditionellt användarnamn). Vissa fungerar bara om du använder ett Microsoft-konto (du loggar in med en e-postadress), och vissa fungerar för båda. Vi meddelar dig varje gång. Alla dessa idéer gäller dock lika för alla versioner av Windows 8 eller Windows 8.1 som du använder.

Gör utbildade gissningar vid ditt Windows 8-lösenord

Innan du slår ögonen på den här, ge det ett skott. Pröva detta på allvar, om inte bara för att humorera oss. Gissa är förmodligen det första du gjorde när du förstod att du glömde ditt Windows 8-lösenord, men var de utbildade gissningar eller bara några frustrerade försök?

Ja, det finns flera nördiga sätt att hacka dig tillbaka till Windows 8, men innan du spenderar all den tiden och energin med dem, ge utbildade gissningar ett riktigt bra sista skott.

Med tanke på att både enkla och komplexa, välgjorda lösenord vanligtvis inspireras av de saker som är mest bekanta för oss i våra liv, tänk på om ditt Windows 8-lösenord kan ha något att göra med:

  • Din makas, partnerns, väns eller barns födelsedag
  • En aspekt av ditt för-, mellan- eller efternamn
  • En favorit uppsättning siffror
  • Ett gott minne från barndomen
  • En favoritmat eller aktivitet
  • Telefonnumret du kommer ihåg när du var liten
  • Där du jobbar eller bor
  • Dina husdjur
  • ... Eller kanske är det en kombination av ovanstående

Det här är bara några få idéer om hur du kan gissa ditt eget lösenord.


Återställ lösenordet för ditt Microsoft-konto online

Ett alternativ du fick när du först köpte din dator eller installerade Windows 8 var att registrera dig för ett Microsoft-konto eller logga in med ditt befintliga Microsoft-konto. En stor fördel med att göra det är att det ger dig en flyktplan om du någonsin glömmer ditt Windows 8-lösenord: Du kan återställa ditt Microsoft-kontolösenord.

Gå till account.live.com/password/reset och följ anvisningarna på skärmen.

Du kan bara återställa ett glömt Windows 8-lösenord online så här om du använder ett Microsoft-konto. Om du använder ett lokalt konto lagras ditt lösenord inte hos Microsoft online och kan därför inte återställas av dem.


Använd den Windows 8-lösenordsåterställningsdisken du skapade

En Windows 8-lösenordsåterställningsskiva är precis vad det låter som - det är en diskett eller flash-enhet som kan användas för att återställa ditt Windows 8-lösenord om du glömmer det. Om du har en, är det dags att hitta den och använda den!

Tyvärr är det att om du har en bit som förmodligen kommer att gå vidare till nästa idé. En disk för återställning av lösenord är knuten till ditt specifika Windows 8-konto, vilket innebär att en måste skapas inifrån Windows, tillbaka när du faktiskt visste ditt lösenord. Med andra ord, om du inte redan har en Windows 8-lösenordsåterställningsskiva, är din chans att skapa en över.

När du har kommit tillbaka till Windows 8 med en av de andra idéerna nedan, skapa en Windows 8-lösenordsåterställningsskiva så att du kan undvika alla dessa problem nästa gång du glömmer ditt lösenord.

Att skapa och därmed använda en lösenordsåterställningsskiva är bara ett alternativ om du loggar in på Windows 8 med ett lokalt konto.

Låt en annan användare ändra ditt Windows 8-lösenord

Om mer än en person använder din dator och åtminstone en av dessa andra personer är konfigurerade som administratör kan den personen logga in med sitt lösenord och ändra ditt lösenord åt dig från användarkontoprogrammet i Kontrollpanelen.

Du kan bara få en administratör på din dator att ändra ditt glömda Windows 8-lösenord om ditt konto är ett lokalt konto. Den andra administratörsanvändaren kan ha ett Microsoft-konto eller ett lokalt konto, men ditt konto måste vara ett lokalt konto för att ditt lösenord ska ändras på detta sätt.

Använd denna hack för att återställa ditt Windows 8-lösenord

Ordet "hack" kan trycka lite på det, men det finns en gratis och relativt enkel procedur som du kan följa som låter dig återställa ditt Windows 8-lösenord om du har glömt det. Med det här hacket kommer du att kunna återställa ditt Windows 8-lösenord direkt från Windows-inloggningsskärmen, utan en lösenordsåterställning eller flash-enhet och utan behov av programvara från tredje part.

Du måste använda kommandotolken och göra några saker du kanske aldrig har gjort förut, men följ våra instruktioner noga och du kommer igenom det bra.

Det här hacket fungerar bara om du loggar in på Windows 8 med ett lokalt konto. Flera andra webbplatser rekommenderar denna process för Windows 8 i alla fall, men det kommer inte att återställa ditt Windows 8-lösenord om du använder ett Microsoft-konto för att logga in.

Återställ eller återställ ditt Windows-lösenord med ett av dessa verktyg

Om idéerna ovan för nästan alltid fungerade av någon anledning inte lyckades för dig, är det dags att gå vidare till några mer "traditionella" sätt att hacka in din dator.

Ett antal programvarubaserade hackingsverktyg, kallade Windows-program för återställning av lösenord, finns tillgängliga från olika företag och programutvecklare. Beroende på vilket program du väljer att använda kan det faktiskt hitta och visa ditt glömda Windows-lösenord eller helt enkelt återställa det så att du kan logga in utan lösenord alls.

Vi pratar om ett antal verktyg för återställning av lösenord och återställningar i listan över program som länkas ovan. För det mesta fungerar programmen för återställning av lösenord för både lokala och Microsoft-lösenord. Verktygen för återställning av lösenord återställer bara ditt glömda lösenord för Windows 8 om du loggar in med ett lokalt konto.

Återställ din dator

Återställ din PC-process i Windows 8 är väldigt annorlunda än att bara återställa ditt lösenord. Denna process tar bort alla dina installerade program, appar, och till och med alla dina sparade data.

Med andra ord får du logga in på Windows igen eftersom din dator återställs till sin ursprungliga konfiguration, precis som när du köpte den eller installerade Windows först.

För att slutföra Återställ din PC-process, gå till Avancerade startalternativ och välj sedan felsöka > Återställ din dator.

Alternativet Uppdatera din dator hjälper inte till med lösenordsfrågor.

Se vår artikel om hur du återställer din dator i Windows 8 för en fullständig genomgång av denna process.

Detta är uppenbarligen inte ett bra sätt att komma förbi ett glömt lösenord för Windows 8, men om allt annat misslyckas kommer det nästan säkert att fungera. Du har möjlighet att skapa ett nytt lokalt konto eller Microsoft-konto. Om du råkar ha ett andra Microsoft-konto som du känner till lösenordet till, har du möjlighet att logga in med det.

I mycket sällsynta fall, där du båda har glömt ditt Windows 8-lösenord och Återställ din dator av någon anledning inte, kan du välja att rengöra Windows 8 så länge du har en Windows 8-installationsskiva eller flash-enhet tillgänglig . Att utföra en ren installation av Windows 8 åstadkommer samma sak som en Återställ din dator.

Lämna en kommentar