Så här tvingar du appar att stänga på din iPhone och gör den snabbare

#


Om din iPhone krånglar finns det ett enkelt knep som hjälper den att återfå sin gamla glans. Rensa bara ditt RAM-minne från onödiga appar och processer

Om din iPhone blir långsammare och långsammare att utföra vanliga uppgifter och om appar inte verkar ha samma elegans som tidigare, är det troligt att minst en av dem förbrukar för mycket resurser och tar upp för mycket RAM-minne. Det kan hända, särskilt om appen inte är särskilt välgjord eller inte har uppdaterats på länge.

Tyvärr finns det dock ett sätt att tvinga alla appar att stänga och rensa upp i din iPhone. Det finns två sätt: ett för iPhones med hemknapp och ett för alla andra Apple-smartphones. I båda fallen är fördelen med det här förfarandet betydande: genom att rensa RAM-minnet "raderar" du inte bara pågående appar utan rensar också upp all data som kan finnas kvar i smarttelefonens värdefulla minne om du normalt stänger en app med det traditionella förfarandet. Detsamma gäller för alla tjänster som är kopplade till appen och som kan förbruka klockcykler på iPhone-processorn.

Så stänger du alla appar och tömmer RAM-minnet på iPhones med hemknapp

Om du vill tvinga fram en tvångsstängning av alla appar som körs och samtidigt tömma RAM-minnet på all onödig data på en iPhone med hemknapp måste du utföra följande steg:

1) Lås upp telefonen

2) Tryck på strömbrytaren i några sekunder när telefonen är olåst: "Scroll för att stänga av" kommer att visas vid något tillfälle, men scrolla inte

3) Tryck nu på hemknappen i cirka 5 sekunder, varefter du kommer att se hemskärmen igen

När du har utfört dessa tre enkla steg kommer din iPhones RAM-minne att tömmas helt på alla appar (som sedan stängs med tvång) och all deras data. Du kommer troligen att få en mer responsiv telefon med synligt bättre prestanda.


Så stänger du alla appar och tömmer RAM-minne på iPhones utan hemknapp

Vissa iPhone-modeller, till exempel den senaste iPhone X, har inte TouchID. Om du vill stänga alla appar och tillhörande data i ett svep är proceduren något annorlunda än den som beskrivs ovan, eftersom du måste byta till AssistiveTouch. AssistiveTouch är en gestbaserad funktion som ger dig tillgång till en virtuell hemknapp och kan aktiveras på tre olika sätt:

- Genom att gå till Inställningar > Allmänt > Tillgänglighet > AssistiveTouch

- Genom att fråga Siri "Aktivera AssistiveTouch"

- Genom att gå till Inställningar > Allmänt > Tillgänglighet > Tillgänglighetsförkortningar

När Assistive Touch (och därmed den virtuella hemknappen) är aktiverad liknar proceduren för att tömma RAM-minnet den som redan visats:

1) Lås upp telefonen

2) Tryck på strömbrytaren i några sekunder tills "Rulla för att stänga av" visas, men igen, rulla inte

3) Aktivera AssistiveTouch och håll in den virtuella hemknappen i några sekunder för att återgå till startsidan

.


Lämna en kommentar