Varför kan jag inte stänga av iTunes Genius?

Medan iTunes Genius erbjuder många häftiga funktioner - Genius-mixer, Genius-spellistor och förslag på musik som du kanske gillar baserat på din smak - för vissa användare kan det vara frustrerande.


När "Genius" inte är

Varje gång du synkroniserar en iPhone, iPad eller iPod touch till ditt iTunes-bibliotek skickar iTunes Genius-data till Apple. Ibland tar det bara några sekunder, men om du har mycket musik eller det har gått ett tag sedan du senast synkroniserade, kan det ta Genius lång tid att skicka dessa data, vilket får synkronisering att ta lång tid också ( och vi menar länge. Vi har väntat en halvtimme eller mer).

Om du blir irriterad över hur lång tid Genius tar, kanske du vill stänga av den. Men vad gör du när du inte ser något alternativ att stänga av iTunes Genius?

Att stänga av Genius är vanligtvis ganska enkelt, men det finns två Apple-tjänster du kan använda som kan hindra dig från att göra det. Du kan inte enkelt stänga av iTunes Genius om du är en Apple Music-abonnent eller om du använder iTunes Match, Apples tjänst som placerar en kopia av ditt musikbibliotek i ditt iCloud-konto och låter dig hålla musik synkroniserad över flera enheter. I båda fallen betyder det att du använder iCloud Music Library. Så länge det är aktiverat kommer du inte att kunna stänga av iTunes Genius.

Så här stänger du av Genius om du inte använder iCloud Music Library

Om du inte är en iTunes Match- eller Apple Music-kund och därför inte har iCloud Music Library är det vanligtvis så enkelt att stänga av Genius:

  1. Genom att klicka på Fil menyn i iTunes. (I äldre versioner av iTunes klickar du på HITTA BUTIK istället och hoppa till steg 3.)

  2. klick Bibliotek.

  3. klick Stäng av geni.

Menynamnen som används för att stänga av Genius är lite olika beroende på vilken version av iTunes du har.

Innan du stänger av Genius, kom dock ihåg att inaktivera det också stänger av funktioner du kanske vill ha, som Genius Mixes och personliga rekommendationer för musik du gillar, och kommer att konvertera alla Genius-spellistor du har gjort till en traditionell spellista .


Stänga av Genius om du använder Apple Music eller iTunes Match

Om du abonnerar på Apple Music eller iTunes Match är det lite mer komplicerat. I så fall kanske du har provat de tidigare anvisningarna och inte sett något alternativ att stänga av Genius i Arkiv-menyn. Det beror på att Genius alltid är aktiverat så länge du använder iCloud Music Library, och du måste använda iCloud Music Library med Apple Music och iTunes Match. Så länge iCloud Music Library är på kan du inte stänga av Genius.

Genius är tillgängligt för alla iTunes-användare som aktiverar funktionen. Både Apple Music och iTunes Match kräver ett abonnemang, vilket du antagligen vill behålla. Men om du vill behålla Apple Music eller iTunes Match måste du också hålla iTunes Genius på, oavsett hur lång synkronisering tar.

Du kan naturligtvis stänga av iCloud Music Library och sedan stänga av Genius. Detta påverkar inte musiken som redan har lagts till i ditt iCloud Music Library-konto (dvs. den kommer inte att raderas), men du kommer inte att kunna komma åt den igen förrän du slår på den igen. När du gör det måste iTunes spendera lite tid på att återansluta till iCloud Music Library och synkronisera ny information om ditt bibliotek.

Om du är en Apple Music- eller iTunes Match-användare och fortfarande vill stänga av Genius måste du först stänga av iCloud Music Library. Här är vad du behöver göra:

  1. Öppna iTunes på en dator som är ansluten till Internet.

  2. Klicka på iTunes meny.

  3. Klicka preferenser.

  4. Allmänt fliken, avmarkera rutan bredvid iCloud Music Library. Klicka sedan OK.

  5. Klicka Fil.

  6. Klicka Bibliotek.

  7. Klicka Stäng av geni.


Hur man slår på iTunes Genius igen

Om du senare bestämmer att du vill ha tillbaka iCloud Music Library eller Genius, gå helt enkelt till preferenser menyn och aktivera iCloud Music Library igen.

Lämna en kommentar