Amazons Smart TV med inbyggd Alexa på väg

#


Amazon är redo att utöka sitt varumärkes elektroniska produkter: företaget arbetar på en egen Smart TV med inbyggd Alexa

Etikhandelsjätten Amazon förbereder sig för att lansera en ny elektronisk utmaning. Efter smarta skärmar, Fire TV Sticks, Kindle-läsare och Fire-tabletter kan nu en smart TV med integrerad Alexa vara på väg.

Nyheten om Amazons nästa smarta TV rapporterades av Business Insider, som avslöjade att e-handelsjätten är redo att gå in i en ny marknadssektor, nämligen smarta TV-apparater. Återigen förlitar sig Amazon på den artificiella intelligensen hos röstassistenten Alexa för att skapa en verkligt smart TV som kan styras med rösten och implementeras bland varumärkets smarta hem-apparater. Ett beslut som kan visa sig vara riskabelt på en mättad marknad där det redan är bekvämt att använda varumärkets Fire TV Stick, vilket hände med smartphones 2015: Fire Phone blev en flopp och drogs omedelbart tillbaka. Allt som återstår är att vänta på Amazon TV för att se vad resultatet blir.

Amazon smart TV: hur den kommer att se ut

För tillfället vet man väldigt lite om Amazons smart TV. Enligt Business Insiders källa kommer TV:n att produceras av tredjepartsföretag och inte av ett internt team hos e-handelsjätten. Amazon uppges samarbeta med TLC för att producera smarta tv-apparater med skärmstorlekar från 55 till 75 tum, men bortsett från det finns det ännu inga rykten om eventuella tekniska funktioner.

Det enda som är säkert är att tv-apparaterna, även om de produceras av tredje part, kommer att ha röstassistenten Alexa integrerad och kommer att ha stöd för alla de funktioner för artificiell intelligens som Amazon har utvecklat. Det är dock mindre klart om Amazons nya smarta tv-apparater kommer att vara utrustade med den Fire TV-programvara som redan används för varumärkets Fire TV Stick. Det kommer säkert att finnas en Prime Video-app inbyggd så att du kan titta på de bästa tv-serierna, filmerna, dokumentärerna och nu även strömmande Champions League-matcher.

Ström Champions League-matcher: prova Amazon Prime Video


Amazon Smart TV: när kommer den och hur mycket kostar den

Enligt Business Insider kommer Amazons nya smarta tv-apparater till USA i oktober 2021, precis när Cyber Monday-shopping börjar närma sig. Efter lanseringen i USA kan Amazon besluta att utvidga försäljningen till Europa om marknaden reagerar positivt.

I dagsläget säljer Amazon redan tv-apparater med Fire TV, men med tillverkarens varumärke. De första smarta TV-apparaterna från Amazon har faktiskt sålts under varumärket AmazonBasics i Indien i ett år nu, men det är lågprisprodukter. Det är oklart om de nya smarta tv-apparaterna som kommer till USA kommer att ha de bästa funktionerna och priserna, eller om e-handelsföretaget återigen kommer att fokusera på billiga men högkvalitativa produkter.

I väntan på att se hur Amazons smarta tv-apparater kommer att se ut kommer de som har en gammal tv att kunna förvandla den till en smart-tv genom att helt enkelt köpa en Fire TV Stick med Alexa inbyggd. Just därför finns det de som befarar att nyheten med smart-tv:n inte kommer att slå igenom, precis som det hände med Fire Phones, de Amazon-märkta smarttelefonerna som lanserades 2014 och drogs tillbaka efter bara ett år.

Italiaonline presenterar produkter och tjänster som kan köpas online på Amazon och/eller andra e-handelsplatser. Vid köp via en av länkarna på sidan kan Italiaonline få en provision från Amazon eller annan nämnd e-handel. Priser och tillgänglighet för produkter uppdateras inte i realtid och kan ändras med tiden: det är därför alltid nödvändigt att kontrollera tillgänglighet och pris på Amazon och/eller andra nämnda e-handelssajter.

.


Lämna en kommentar