Så här tar du bort Alexa-röstsökningar

#


Vill du ta bort Alexa-röstsökningar? Med Amazon Echo kan du nu radera alla spår av röstkommandon. Så här gör du

Alexa är en av världens mest populära röstbaserade digitala assistenter. Faktum är att Amazons assistent har lyckats skaffa sig ett betydande försprång gentemot sina direkta rivaler och tack vare stödet från hundratals tredjepartsutvecklare är den flaggskeppet i Amazon Echo, e-handelsjättens familj av smarta högtalare.

Oavsett om det är väderprognosen, en "sammanfattning" av dagen med möten och möten i kalendern, information om ett företag eller en offentlig person, spelar det ingen roll. Alexa kan faktiskt svara på alla dina förfrågningar. Alla Alexa-röstsökningar lagras dock på Amazons servrar, som är fritt tillgängliga för Amazons mänskliga granskare även om användaren raderar profilen. För att tillgodose behoven hos integritetsmedvetna användare har Amazon nyligen infört ett nytt verktyg som gör det möjligt för användare att radera Alexa-röstsökningar. Så här använder du den.

Nya Alexa: radera röstsökningar

Alexa, Amazons röstassistent, har kommit in i många konsumenters hem, inklusive italienarnas. Allt du behöver göra är att tala dina röstkommandon för att chatta med den: be den tända en glödlampa, koka kaffe, hjälpa dig med ett recept eller styra ditt hem genom att ansluta till övervakningskameror. Sökningarna finns kvar i enhetens minne. Många användare har därför klagat på bristande integritet. I onsdags, under presentationen av den nya Echo Show 5, tillkännagav Amazon en mycket efterlängtad ny funktion, nämligen möjligheten att radera röstinspelningar på Alexa-enheter.

För att göra det måste du säga följande röstmeddelande: "Alexa, radera allt jag sa idag". Plötsligt raderas inspelningen. Detta är en viktig nyhet, särskilt för de användare som är särskilt kräsna och oroliga för sin integritet och som tvivlar på Amazons användning av känsliga uppgifter, inklusive röstuppgifter.


Varför beslutade Amazon att lansera den nya funktionen?

Beslutet kommer efter att flera undersökningar har väckt tvivel om Amazons användning av all information som användarna lämnar. Andra upptäckte att apparaten spelade in privata samtal i hemmet. I april avslöjade Bloomerg att vissa Amazon-anställda hade hört sådana personliga samtal och till och med hånat dem på nätet.

Nu vill företaget med den nya funktionen lugna ner den allmänna oron och ge ytterligare en garanti för integritet och säkerhet. Denna nya funktion har dock också orsakat en del missnöje. Via röstkommando är det faktiskt möjligt att radera allt som har sagts upp till 24 timmar, men inte från och med då.


Lämna en kommentar