Åtgärda Setup.dll saknas eller hittades inte fel

Setup.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av installations-DLL-filen.

I vissa fall kan setup.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Det finns flera olika sätt som setup.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten som du kan se setup.dll-fel:

Setup.dll hittades inte
Det här programmet kunde inte startas eftersom setup.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
Kan inte hitta [PATH] setup.dll
Filen setup.dll saknas.
Resursinstallation.dll saknas
Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: setup.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Setup.dll-filen kan användas för att köra specifika kommandon före och / eller efter en programinstallation eller avinstallation, så setup.dll-felmeddelanden kan visas under dessa tider eller när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Sammanhanget med setup.dll-felet är en viktig information som kan vara till hjälp när du löser problemet.

Felmeddelandet setup.dll kan gälla för alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Hur du åtgärdar Setup.dll fel

Ladda inte ner setup.dll från en "DLL-nedladdningswebbplats". Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av setup.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av setup.dll-felet.

 1. Återställ setup.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" setup.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat setup.dll men redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa setup.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en raderad kopia av setup.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du själv har tagit bort filen och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa setup.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att setup.dll-felet som du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 3. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att setup.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 4. Installera om programmet som använder filen setup.dll. Om DLL-felet setup.dll inträffar när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om.

  "Missing resource setup.dll" -felet ses ofta när du installerar Avira-antivirusprogrammet. Om det här är när setup.dll-felet visas bör du veta att du inte kan installera Avira i Windows XP. Se dessa gratis antivirusprogram för några kostnadsfria alternativ.

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Ominstallation av programmet som tillhandahåller setup.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.

 5. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till setup.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen setup.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel kan du försöka uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Setup.dll-filen kanske eller inte är relaterad till grafikkort - det här var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.

 6. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om setup.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 7. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Setup.dll-filen kan inkluderas i en av dessa uppdateringar, men även om den inte är det kan den förlita sig på en uppdatering som saknas som kan installeras via Windows Update.

 8. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Jag har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka setup.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 9. Reparera din installation av Windows. Om den enskilda setup.dll-felsökningsanvisningen ovan inte lyckas bör en startreparation eller reparationsinstallation återställa alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 10. Använd en gratis registerrensare för att reparera setup.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga setup.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Jag rekommenderar sällan användning av registerrensare. Jag har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 11. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar setup.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på hårddisken raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att fixa setup.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.

 12. Felsök ett maskinvaruproblem om några setup.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.

Lämna en kommentar