Åtgärda Cygwin1.dll hittades inte eller saknas fel

Cygwin1.dll-fel orsakas av situationer som leder till att cygwin1 DLL-filen tas bort eller skadas.

I vissa fall kan cygwin1.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Det finns flera olika sätt som cygwin1.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten att se cygwin1.dll-fel:

Cygwin1.dll hittades inte
Det här programmet kunde inte startas eftersom cygwin1.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
Kan inte hitta [PATH] cygwin1.dll
Filen cygwin1.dll saknas.
Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: cygwin1.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Cygwin1.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Sammanhanget med cygwin1.dll-felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när du löser problemet.

Felmeddelandet cygwin1.dll kan gälla för alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Hur du åtgärdar Cygwin1.dll fel

Ladda inte ner cygwin1.dll från en webbplats för "DLL-nedladdning". Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av cygwin1.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av cygwin1.dll-felet.

 1. Installera Cygwin, källan till cygwin1.dll-filen.

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Installera eller installera om Cygwin, programmet som tillhandahåller cygwin1.dll-filen är en mycket trolig lösning på detta DLL-fel.

 2. Återställ cygwin1.dll från papperskorgen. Förutom att installera Cygwin är den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" cygwin1.dll-fil att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat cygwin1.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa cygwin1.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Att återställa en borttagen kopia av cygwin1.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har raderat filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 3. Lägg till sökvägen till cygwin1.dll-filen som en systemmiljövariabel.

  Det är möjligt att ett program som behöver cygwin1.dll-filen letar efter det genom en miljövariabel som saknas eller är felaktig. Du kan åtgärda detta genom att lägga till sökvägen för DLL-filen (t.ex. "C: cygwin64 ") som en miljövariabel.

  Se den här Stackoverflow-tråden om du behöver hjälp med att göra detta.

  Denna lösning är endast användbar om du inte saknar cygwin1.dll-filen.

 4. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa cygwin1.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att cygwin1.dll-felet som du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 5. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att cygwin1.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 6. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till cygwin1.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen cygwin1.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Cygwin1.dll-filen kan eller inte är relaterad till grafikkort - det här var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.

 7. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om cygwin1.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 8. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka cygwin1.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 9. Reparera din installation av Windows. Om enskilda cygwin1.dll-felsökningsråd ovan inte lyckas kan det hjälpa att utföra en reparation eller reparationsinstallation.

 10. Använd en gratis registerrensare för att reparera cygwin1.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensarprogram kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga cygwin1.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. Vi har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 11. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar cygwin1.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på hårddisken raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda cygwin1.dll-felet med ett felsökningssteg före det här.

 12. Felsök ett maskinvaruproblem om några cygwin1.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.

Lämna en kommentar