Fix Gdiplus.dll-fel saknas eller hittades inte

Gdiplus.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av gdiplus DLL-filen.

I vissa fall kan gdiplus.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Det finns flera olika sätt som gdiplus.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten att se gdiplus.dll-fel:

Gdiplus.dll hittades inte
Det här programmet kunde inte startas eftersom gdiplus.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
Kan inte hitta [PATH] gdiplus.dll
Filen gdiplus.dll saknas.
Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: gdiplus.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Gdiplus.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Kontexten för gdiplus.dll-felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när du löser problemet.

Felmeddelandet gdiplus.dll kan gälla för alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Hur du åtgärdar Gdiplus.dll fel

Ladda inte ner gdiplus.dll från en "DLL-nedladdningswebbplats". Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av gdiplus.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av gdiplus.dll-felet.

 1. Återställ gdiplus.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" gdiplus.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat gdiplus.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa gdiplus.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en borttagen kopia av gdiplus.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du själv har tagit bort filen och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa gdiplus.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att gdiplus.dll-felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 3. Ladda ner Platform SDK Redistributable: GDI + från Microsoft och installera det, men bara om du kör Windows XP eller Windows Vista. Se steg 7 nedan för en liknande lösning för Windows 7 och senare.

  Detta kostnadsfria mjukvarupaket från Microsoft är den ursprungliga källan till gdiplus.dll DLL-filen, så var noga med att prova detta på Vista & XP. Ominstallering av programmet som tillhandahåller gdiplus.dll-filen är den mest troliga lösningen på detta DLL-fel. Se Hur du installerar om ett program på rätt sätt i Windows för allmän rådgivning.

 4. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att gdiplus.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 5. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till gdiplus.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen gdiplus.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Gdiplus.dll-filen kan eller inte är relaterad till grafikkort - det här var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.

 6. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om gdiplus.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 7. Kör kommandot sfc / scannow System File Checker för att ersätta en saknad eller korrupt kopia av gdiplus.dll-filen om du kör Windows 7 eller senare.

  Denna DLL-fil tillhandahålls av Microsoft i åtminstone de nyare versionerna av Windows, så var noga med att prova verktyget System File Checker om du inte har gjort det ännu.

 8. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Gdiplus.dll-filen kan ingå i en av dessa uppdateringar.

 9. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka gdiplus.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 10. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda gdiplus.dll-felsökningsrådens ovan fel misslyckas, bör en startreparation eller reparationsinstallation återställa alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 11. Använd en gratis registerrensare för att reparera gdiplus.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan kanske hjälpa till genom att ta bort ogiltiga gdiplus.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. Vi har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 12. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar gdiplus.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på hårddisken raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda gdiplus.dll-felet med ett felsökningssteg före det här.

 13. Felsök ett maskinvaruproblem om några gdiplus.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.

Lämna en kommentar