Hur man väljer den bästa Twitch Bitrate

Vad att veta

 • Öppna Twitch Studio> Klicka inställningar > Stream > Återoptimera inställningarna. Vänta tills testet har slutförts och klicka sedan på Tillämpa inställningar.
 • Om du inte använder Twitch Studio är rekommendationen att strömma vid 720P vid 60FPS med en bithastighet på 4,500 kbps för snabba spel.
 • Sänk det till 30FPS och 3,000kbps för långsammare spel.

Den här artikeln förklarar hur du hittar den optimala Twitch-bithastigheten med Twitch Studio, allmänna rekommendationer eller baserar den på dina uppladdningshastigheter.


Hur man väljer rätt streaminghastighet för Twitch

Det är viktigt att du väljer rätt streamingbithastighet för din Twitch-ström för att få ljud och video av högsta kvalitet. Det finns ingen bästa bithastighet för Twitch eftersom den påverkas av flera olika faktorer som din internetanslutning och datorspecifikationer. Twitch Studio-appen erbjuder dock ett bra sätt att ta reda på de bästa inställningarna för ditt system. Så här gör du.

 1. Öppna Twitch Studio.

 2. Klicka inställningar i det nedre högra hörnet.

 3. Klicka Stream.

 4. Klicka Återoptimera inställningarna.

 5. Vänta tills testet är klart.

 6. Klicka Tillämpa inställningar för att välja de optimala inställningarna för ditt system.

  Om du föredrar att ändra inställningarna manuellt kan du ändra strömningsinställningarna från samma avsnitt genom att klicka på rullgardinsmenyerna.

Hanterar långsam uppladdningshastighet

Uppladdningshastighet är en viktig del av streaming till Twitch. Det dikterar hur snabbt du kan skicka dina data till Twitch-servrarna för att andra ska kunna se din ström. Det är viktigt att veta vad din uppladdningshastighet är genom att köra ett hastighetstest. Twitch rekommenderar en uppladdningshastighet på 3,000 kbps (cirka 0.4 MB / s) för 720p vid 30FPS. Om det är lägre än så kan du ändra din bithastighet i enlighet med detta eller så kan du ringa din ISP för att ordna en högre uppladdningshastighet om det behövs.

I slutändan är nyckeln dock att justera din bithastighet så att den inte överväldiger din uppladdningsanslutning. Internetleverantörer brukar ta ut mer för högre uppladdningshastigheter, så det billigaste alternativet är att välja en bithastighet baserat på din uppladdningshastighet.


Välja en bithastighet baserat på din uppladdningshastighet

Som nämnts är uppladdningshastighet en viktig sak att tänka på när du räknar ut de bästa inställningarna för streaming på Twitch. Här är allmänna råd om vad som fungerar för många användare.

Kör alltid ett internethastighetstest så att du vet vad din uppladdningshastighet är, och kom ihåg att din datorhårdvara kan innebära att du fortfarande behöver strömma med lägre kvalitet.

 • När din bithastighet är 4,000 kbps eller mindre. Förvänta dig att endast kunna strömma vid 720p och 30FPS högst.
 • 5,000 kbps eller mindre betyder en liten boost. Med extra 1,000 kbps till ditt förfogande kan du stöta på dina inställningar upp till 720p och 60FPS.
 • Vad ska jag göra med 6,000 kbps uppladdningshastighet. En uppladdningshastighet på 6,000 kbps gör att du kan köra din ström vid 900p med 60fps. Om du är en Twitch-partner kan du öka det till 1080p.
 • Var inte rädd för att experimentera. Det är värt att se vad som fungerar bäst för dig och dina tittare. Lägre inställningar kan ofta få bättre belöningar, även om du kan strömma med hög hastighet.

Lämna en kommentar