Behöver du en andra åsikt Malware Scanner?

Du har den senaste, mest uppdaterade antivirusprogramvaran. Du har kört en fullständig systemsökning och allt visas "grönt" utan några problem. Allt verkar fungera smidigt förutom att din webbläsare fortsätter att omdirigera dig till kasinowebbplatser oavsett vad du skriver in på Google. Vad i hela världen är det som händer?

Det låter som om du kan behöva en second opinion malware scanner för att ta en titt på ditt system för att se om ditt primära antivirus- eller anti-malware-skanner kanske har låtit något glida på ditt system oupptäckt.

En second opinion scanner är precis hur det låter, ett sekundärt program för upptäckt och borttagning av skadlig kod som fungerar som en andra försvarslinje för din dator om din primära skanner inte upptäcker en aktiv malwareinfektion

De flesta tror att en enskild skanner som har de senaste definitionerna av virus / skadlig kod kommer att skydda sitt system från skada, tyvärr är detta inte alltid fallet. Virus- och malwareutvecklare kodar medvetet sin malware för att undvika upptäckt av många av de största virus- / malware-skannrarna på marknaden. De dåliga killarna använder kryptering, smygtekniker och alla sätt att koda svart konst för att dölja sina nyttolaster, som vanligtvis är skadliga programvarupaket som är utformade för att förslava din dator samtidigt som de tjänar utvecklarna och deras skadliga program.


Hur en andra åsiktsskanner hittar dolda problem

Det finns flera faktorer som påverkar detektering av skadlig kod. Olika malware-skannrar kan använda olika skanningsmetoder. Man kan specialisera sig på detektion av rootkit medan en annan kanske bara letar efter specifika virussignaturer.

Det finns många varianter av second opinion scanners tillgängliga idag, men du måste vara mycket försiktig när du väljer en eftersom vissa skadliga programutvecklare kommer att producera falska antivirusprodukter eller Scareware som faktiskt introducerar skadlig kod i ditt system snarare än att ta bort det. Många av dem har mycket smarta namn och kan ha mycket övertygande webbplatser som verkar vara legitima. Du bör Google någon skanner du tänker använda för att se till att den är legitim och inte en bluff.

Här är en lista över några av de mer ansedda, legitima och effektiva second opinion scanners på marknaden:

  • Malwarebytes (Windows) - En av de mest rekommenderade second opinion-skannrarna på marknaden. Den uppdateras mycket ofta och har förmågan att upptäcka många former av skadlig kod som traditionella virusscannrar saknar. Det finns en gratis version tillgänglig samt en betald version som erbjuder skydd i realtid.
  • HitMan Pro (Windows) - HitMan Pro har ett unikt molnbaserat tillvägagångssätt för skanning av skadlig kod. Det kan skanna en dator efter många former av skadlig kod på mycket kort tid. Den har också en gratis version tillgänglig.
  • Kaspersky TDS Killer Anti-rootkit Utility (Windows) - TDS Killer-skannern är ett utmärkt verktyg i sista hand. Om du tror att du har en rootkit på ditt system som har missats av alla andra verktyg är TDS Killer ofta ditt sista och bästa hopp om att utrota rootkit. Det är ett gratis verktyg som fokuserar på TDL-sortimentet av rootkits som är mycket sofistikerade och extremt svåra att upptäcka och ta bort.

Även om den andra opinionsskannern du installerade inte kan upptäcka skadlig programvara som du är säker på fortfarande gömmer på ditt system, går allt hopp inte förlorat. Det finns en utmärkt webbplats som heter Bleeping Computer och har en kunnig personal av expertvolontärer som kommer att guida dig genom processen att hitta och befria din dator av nästan vilken som helst form av skadlig kod som finns idag. De har en diagnostisk process som kräver lite ansträngning från din sida, men de finns där för att hjälpa dig varje steg på vägen.

Lämna en kommentar