Allt du behöver veta om Twitter direktmeddelanden

Ett Twitter-direktmeddelande (DM) är ett privat meddelande som skickas till en eller flera specifika Twitter-användare. Generellt sett kan du bara skicka DM till personer som följer dig på Twitter. Precis som tweets kan DMs bara vara 280 tecken lång.


Varför skicka en DM?

Du kan skicka en DM om du vill ansluta till någon en-mot-en men inte vet deras e-postadress eller något annat sätt att nå dem, eller om du vet att de spenderar mycket tid på Twitter och sannolikt kommer att se ett meddelande där innan någon annanstans. Du skulle använda en DM snarare än en tweet om kommunikationen inte är lämplig för allmän konsumtion (som att ställa in ett affärsmöte). Vissa Twitter-användare vill skicka en DM till varje ny följare, med ett välkomnande meddelande.

Var dyker en DM upp?

En Twitter DM är inte samma sak som en tweet; därför visas det inte i någon offentlig tidslinje som alla kan se. Det visas bara på privata meddelandesidor för DM-avsändare och mottagare. Med andra ord är DM: er analoga med de privata meddelanden som Facebook-användare utbyter. DM: er är gängade, så att du kan se den fram och tillbaka dialog du hade med någon som använder Twitters DM-system.


Hur vet jag om jag har fått en DM?

Du kan meddelas om nya DM-apparater på Twitter eller med en text- eller e-postavisering om du har ditt konto konfigurerat på det sättet.

Inom Twitter, när du får en DM, kommer en varning att dyka upp på vänster skena på din startskärm i form av en bubbla med ett nummer i det bredvid länken Meddelanden. Siffran hänvisar till hur många nya DM du har.


Vem kan jag DM med?

Generellt kan du skicka en DM till alla som följer dig. Men det finns några undantag. Om personen inte följer dig men har valt att ta emot DM från någon kan du skicka dem en DM, eller om du tidigare har bytt DM med den personen kan du skicka dem en DM även om de inte följer dig. Om du initierar en DM till mer än en person kan vem som helst i gruppen sedan svara på hela gruppen även om gruppmedlemmar inte alla följer varandra.

Om du vill skicka en DM till någon på Twitter, men de inte följer dig, kan du ändå fånga deras uppmärksamhet genom att använda deras handtag (t.ex. @ abc123) i början av en tweet. Tweeten kommer inte att landa i deras meddelandeavdelning som en DM skulle göra, men den kommer att initiera ett meddelande som användaren sannolikt kommer att se.

Hur skickar jag en DM?

Använd följande steg för att komponera en DM:

  1. Välj på Twitter-hemsidan i vänster skena Meddelanden

  2. Meddelanden välj den högst upp på skärmen Nytt meddelande (kuvert) ikon

    Alternativt kan du navigera till personens profil och välja Nytt meddelande (kuvert) -ikonen högst upp på skärmen.

  3. Nytt meddelande fönstret visas. Skriv namnet på personen du vill skicka DM till och välj sedan Nästa

  4. Ett meddelandefönster visas. Om du redan har motsvarat personen och inte har tagit bort meddelandena ser du dem i fönstret. Skriv meddelandet i meddelandefältet och välj sedan Skicka (högervänd pil) -ikonen. Meddelandet visas i meddelandefönstret

  5. Om mottagaren svarar kommer deras meddelande också att visas i meddelandefönstret, liknar ett textutbyte

Hur tar jag bort en DM?

Om du vill radera ett direktmeddelande är det ganska enkelt.

  1. Gå till din Meddelanden sektion

  2. Välj DM som du vill ta bort
  3. Välj Radera åt dig och meddelandet kommer att raderas

Lämna en kommentar