De bästa webbhotellen 2021

Jämför webbhotellstjänsternas pris, funktioner, prestanda och support för att välja vilket som är det bästa valet för dig eller ditt företag.

Att välja ett webbhotell kan vara knepigt. Du letar förmodligen efter en webbhotelleverantör som erbjuder WordPress, presterar bra, kommer till rätt pris, har stabila servrar utan driftstopp och erbjuder 24/7 kundsupport. Oavsett om du behöver starta en personlig portföljsida för jobbjakt eller bara vill se till att ditt lilla företag har en stark online-närvaro, kan rätt leverantör av webbhotell göra ditt liv mycket enklare. 

Här tittar vi på några av de bästa webbhotellstjänsterna, inklusive DreamA2HostingGoDaddy webbhotell och fler. Vi fokuserar på kommersiella webbhotellföretag som erbjuder WordPress, virtuella privata servrar, delad hosting och många webbhotellstjänster, tillsammans med en mängd månatliga och årliga planer.

Hur vi valde de bästa webbhotellstjänsterna

Det är viktigt att notera att vi inte uttryckligen "testade" leverantörerna på den här listan. Istället sammanställde vi en konkurrenskraftig översikt baserad på en mängd olika faktorer, inklusive tredjepartsbetyg och funktioner som erbjuds av varje webbhotellföretag. Vi har också viktat rankningarna för dessa företag av Better Business Bureau och TrustPilot. Med den informationen i tanken delar vi upp dem i tre nivåer:

Bästa webbhotellen (toppnivå): Dessa leverantörer av webbhotell har alla betyget A eller högre från Better Business Bureau och betyget 3.8 eller högre av 5 från TrustPilot. Med undantag för tre leverantörer med mellan 300 och 400 delar feedback från användare, baseras alla TrustPilot-rankningar på minst tusen användarrecensioner. Alla leverantörer som listas i våra toppval hävdar också att de erbjuder support dygnet runt och 99% tillgänglighet till webbplatsen eller bättre.

Webbhotell värda att kika på (medelnivå): Dessa webbhotelleverantörer har alla A+ i BBB-betyg, men saknar tillräckligt med TrustPilot-recensioner för att vi ska kunna betrakta detta betyg som påverkande, oavsett om det är positivt eller negativt.  

Andra alternativ för webbhotell (tredje nivån): Två av dessa webbhotelleverantörer - MochaHost och Liquid Web Hosting - har för närvarande F-betyg från BBB. Andra har TrustPilot-betyg under 3.5, men i tre fall är det från färre än 500 användare. 

Viktiga försiktighetsåtgärder du bör komma ihåg: Better Business Bureau betygsätter inte företag utanför Nordamerika, och för att vara BBB-ackrediterade måste företagen betala en avgift till organisationen. TrustPilot erbjuder för närvarande också ett betalt alternativ som ger företag mer interaktion med sina användarbedömningar. Det togs också bort 2.2 miljoner falska recensioner under 2020.

Om du vill ha mer råd om vad du bör tänka på när du letar efter en webbhotellösning, de olika typerna av webbhotell som finns tillgängliga och tips om hur du påskyndar din webbplats; se till att kolla på botten av den här sidan där vi har listat mer information. 

Bra att veta om prissättning: Vi har gjort allt vi kan för att verifiera att priserna som anges här var korrekta vid tidpunkten för den senaste publiceringingen. Priserna i denna kategori kan dock vara utsatta för förändringar regelbundet och de är konsekvent justerade för specialerbjudanden och begränsade erbjudanden. Dessutom återspeglar många av priserna här de månatliga priserna om du förskottsbetalar för en 12-månaders tjänst eller mer. Besök de aktuella leverantörernas webbplatser för att verifiera aktuell prissättning vid varje given tidpunkt.

JÄMFÖR DE BÄSTA WEBBHOTELLEN

GrundernaDreamSiteGroundGreenGeeksGoDaddy webbhotellIonosHostpapaHostingerA2HostingHostwinds
Startpris för delad hosting$2.59/mån€3.99/mån$2.49/mån$6/mån$4/mån$4/mån$1/mån$3/mån$5/mån
Upptidslöfte100%99.90%99.90%99.90%99.90%99.90%99.90%99.90%99.90%
24/7 kundtjänstLivechatt; e-post; telefon under vissa tiderLivechatt; support tickets; telefonsupportLivechatt; e-post; telefonsupport under vissa tiderTelefon; livechatt24/7 telefonsupport; livechattLivechatt; support tickets; telefonsupportLivechatt; support ticketsTelefon; livechattLivechatt; support tickets
Pengarna-tillbaka-garanti97 DAGAR30 DAGAR30 DAGAR30 DAGAR30 DAGAR30 DAGAR30 DAGAR30 DAGARIngen
BBB-betygA+A+A+A+A+A+Ingen (ligger utanför Nordamerika)A+A
BBB-ackrediteringNejNejJaJaJaNejN/AJaJa
TrustPilot-betyg4.7 / 54.7 / 54.1 / 54.1 / 54.1 / 54.1 / 54.4 / 53.9 / 53.9 / 5
Typer av hosting
Delad hostingJaJaJaJaJaJaJaJaJa
WordPressJaJaJaJaJaJaJaJaJa
Virtuell privat server (VPS)JaJaJaJaJaJaJaJaJa
Dedikerade servrarJaJaJaJaJaNejJaJaJa
Cloud hostingJaJaNejJaJaJaJaJaJa
Hosting för återförsäljareNejJaJaJaNejJaNejJaJa
Hosting för E-handelJaJaJaJaJaJaJaJaJa

Bästa leverantörerna för webbhotell

Dream

DreamHost

Med ett betyget A+ från Better Business Bureau och 4.7 av 5 stjärnor på TrustPilot, är Dream en av våra mest rekommenderade webbhotell av flera skäl. För det första erbjuder den en anpassad kontrollpanel som gör att du lättare kan hantera ditt webbhotell. Medan kundsupporten via live-telefon inte är tillgängligt dygnet runt, är leverantören lyhörd i livechatten och via support tickets. DreamHost använder också supersnabba SSD-enheter för all lagring, har ett gratis SSL-certifikat (för säkrare webbläsning) och ger SSH-åtkomst för de planer som är avsedda för mer tekniska användare.

Andra saker vi gillar med Dreamhost: De erbjuder gratis delade webbplatser och e-posthotell till 501 (c) (3) ideella organisationer. För alla andra är prissättningen ganska transparent - det finns inga dolda chocker i priserna. Dessutom inkluderar den en 97-dagars pengarna-tillbaka-garanti, en av de mest generösa erbjudanden som finns tillgängliga.


SiteGround

SiteGround

SiteGround har A+ i betyg från BBB och 4.7 av 5 stjärnor på TrustPilot. Tjänsten sitter som en mellangrund mellan en webbhotelleverantör och en som riktar sig till företag. Om du har ett litet företag med mer komplexa behov än ett vanligt mindre företag, är SiteGround en idealisk lösning. Om ditt företag expanderar har tjänsten möjligheter att växa med dig. 

Även om erbjudanden börjar så lågt som $7 i månaden, om du går upp till GoGeek-planen får du flera andra användbara funktioner, inklusive tillgång till en mellanliggande server och "ett klick"-Git repo-skapande. Alla dess planer inkluderar SSL, daglig säkerhetskopiering, CDN, e-post, obestämd trafik och obegränsade databaser. Den skiljer sig också från vissa andra tjänster genom att den sätter gränser för bandbredd och lagring framför, medan de flesta andra hävdar att de är obegränsad bandbredd eller obestämd bandbredd men har regler i finstilten (mer om det nedan). Du får också en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti och en 100% matchning av förnybar energi. 

Som fallet är med de flesta andra tjänster, om du vill få det lägsta priset måste du betala för ett års tjänst i förväg. Efter det året kommer priset att stiga. Support inkluderar 24/7 livechatt, telefonsupport och support tickets som besvaras efter i genomsnitt efter 15 minuter. 


GreenGeeks

GreenGeeks

GreenGeeks har betyget A+ från BBB och 4.1 av 5 stjärnor på TrustPilot. Om du någonsin har varit orolig för den enorma mängden ström som stora datacenter förbrukar kanske du vill kolla in den här tjänsten. Det "gröna" i företagets namn speglar Green Geeks engagemang för miljön. De köper tre gånger så mycket energi som de faktiskt använder i vindkraftkrediter, vilket i huvudsak ger energi tillbaka till ekonomin. Företaget gör detta genom en form av certifikat för förnybar energi, som, även om det är komplicerat, betyder att det inte bara är energineutralt, det hjälper faktiskt till att driva den gröna energin i ekonomin.

Även om det är grönt erbjuder GreenGeeks fortfarande mycket kraft för dina webbplatser. Dess grundläggande delade webbhotellplan erbjuder obegränsat webbutrymme och e-postkonton, obegränsad dataöverföring, ett SSL-certifikat, ett gratis domännamn för det första året, en nattlig säkerhetskopia, CDN och en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. De erbjuder också livechatt och e-poststöd 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan, 365 dagar om året. Telefonsupport erbjuds också de flesta timmarna på dygnet.

GreenGeeks är en av de mer utvecklarvänliga webbhotelleverantörerna, med flera PHP-versioner och Git förinstallerat.


GoDaddy

GoDaddy

GoDaddy har betyget A+ från BBB och 4.1 av 5 stjärnor på TrustPilot. Medan webbplatsen kanske är mest känd för att köpa domännamn, erbjuder den också en mängd olika webbhotellstjänster, inklusive WordPress, WordPress e-handel och återförsäljarhotell. Tjänsten erbjuder dock inte molnhotell. 

Tjänstens mest grundläggande prisplan inkluderar obegränsad bandbredd, installation av WordPress med ett klick, en domän och e-post från Office 365 (under det första året).

GoDaddy erbjuder 24/7 telefonsupport och livechattstöd. 


Ionos

 • Delad hosting från $4/mån (för första året)
 • Företagshotell från $1/mån (för första året)
 • WordPress-host från $1/mån (för första året)
 • Ej hanterad virtuell privat servervärd från $2/mån 
 • Hanterad virtuell privat servervärd från $40/mån (för de första sex månaderna)
 • Dedikerade servrar från $60/mån (för de första tre månaderna)
 • Molnserverhotell (Se pris per timme)
1&1 IONOS

IONOS från 1 & 1 har betyget A+ från Better Business Bureau och ett TrustPilot-poäng på 4.1 av 5. Tjänsten riktar sig till små och medelstora företag, med fokus på att ta dina första steg online eller skala upp ditt företag. Du hittar flera olika prisplanet och alternativ, inklusive WordPress-hosting, e-posthotell, domännamn och överföringar. Var bara försiktig när det gäller prissättningen - många av paketens priser kan verka låga, men går upp efter en viss tid. 


HostPapa

HostPapa

HostPapa har A+ i BBB-betyg och ett 4.1 av 5 TrustPilot-betyg. Tjänsten är en liten företagsfokuserad host-tjänst som också erbjuder gratis domänöverföring. Den erbjuder ett brett utbud av plantyper och flera tilläggsfunktioner som en webbplatsbyggare och automatisk säkerhetskopiering av webbplatsen. 

Till skillnad från några av de andra tjänsterna har HostPapa också en riktigt trevlig Q&A-sektion på varje sida som hjälper dig att ta reda på vilken plan som är bäst för dig. 


Hostinger

Hostinger

Hostinger är baserat i Litauen, så företaget har ingen BBB-sida (den organisationen fokuserar bara på företag baserade i USA). De har dock ett TrustPilot-betyg 4.4 av 5 med mer än 2,000 recensioner.

Hostinger erbjuder flera olika planer med en mängd olika prisnivåer (även om många av priserna ovan är för den mest grundläggande formen av tjänsten och kanske inte innehåller alla funktioner du vill ha). De har också e-posthotell, webbplatsbyggare och en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti. 


A2 Hosting

A2 Hosting

A2 Hosting har betyget A+ från BBB och 3.9 av 5 stjärnor på TrustPilot. Företaget gör många saker rätt: I varje plan inkluderar webbhotellstjänsten SSD, webbplatsmigrering, ett SSL-certifikat och CloudFlare CDN (en grupp servrar över hela världen som automatiskt bestämmer den bästa vägen för att ansluta besökare till din webbplats för ökad hastighet och säkerhet). Dess Anycast DNS-lösning duplicerar DNS-poster över sitt globala nätverk, vilket ökar webbplatsens prestanda, enligt webbplatsen.

Kundtjänsten är också riktigt bra: A2 Hostings supportteam, Guru Crew, är tillgängliga dygnet runt, sju dagar i veckan, 365 dagar om året via telefon, e-post, onlinechatt eller support tickets. 

Liksom de flesta webbhotell, är den publicerade prissättningen lite vilseledande: Det delade värdepriset på $3 per månad är endast tillgängligt om du registrerar dig för treårsplanen och betalar i förskott. De erbjuder en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti eller en proportionell återbetalning för oanvänd tjänst efter den tidpunkten. 


Hostwinds

Hostwinds

Hostwinds har betyget A från BBB och 3.9 av 5 stjärnor från TrustPilot. Dess erbjudanden för webbhotell passar bäst för företagsägare, med specifika planer för webbhotell och återförsäljare. Hostwinds erbjuder också hanterad eller icke-hanterad virtuell privat serverhosting för Windows och Linux. 

Tjänstens delade webbplaner inkluderar också ett antal funktioner, som SSD:er, gratis webbplatsöverföringar, obegränsade domäner, e-postkonton och databaser, ett gratis SSL-certifikat och en Weebly-webbplatsbyggare. 


Några fler webbhotell värda att kika på

Följande webbhotell har något lägre eller färre TrustPilot-betyg än de ovan, men nästan alla är fortfarande högt rankade med BBB. 

WebHostingPad

WebHosingPad har A+ i BBB-betyg, men bara en handfull recensioner på TrustPilot. Dess "all-inclusive" webbhotellplan börjar från $2 i månaden och inkluderar gratis SSL-certifikat, en gratis webbplatsbyggare av Weebly, installation med ett klick på WordPress, en gratis domän och en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Det erbjuder också obegränsade webbplatser, domäner och e-post. WebHostingPad erbjuder färre tjänster än några av de andra leverantörerna, men all-inclusive-metoden kan vara tilltalande om du vill ha ett enkelt sätt att komma igång med att bygga och vara värd för en webbplats. 


AccuWeb Hosting

AccuWeb Hosting har betyget A+ från BBB och 4 av 5 stjärnor från TrustPilot, men färre än 100 recensioner. Den sticker ut på grund av det stora utbudet av prisplanet som tjänsten erbjuder, inklusive flera olika hanterade och icke-hanterade Windows- och Linux-värdplaner. AccuWeb Hosting bryter också upp vad som ingår i varje plan tydligare än några av de andra leverantörerna. 


Web Hosting Hub

Web Hosting Hub har A+ i BBB-betyg, men företaget har ännu inte fått många användarrecensioner på TrustPilot. En utmärkande funktion för tjänsten är webbdesign med full service mot en extra avgift, så du behöver inte bygga din webbplats själv. 


WP Engine

WP Engine har A i BBB-betyg och 3.4 av 5 TrustPilot-betyg (men med färre än 200 recensioner). Som namnet antyder är det ett WordPress-hostalternativ som fungerar med flera stora varumärken, inklusive Yelp, Marriott och Etsy. 


GlowHost

GlowHost har ett A+ i BBB-betyg, men bara en liten handfull TrustPilot-recensioner. Om du vill prova på, erbjuder tjänsten en 91-dagars pengarna-tillbaka-garanti.


Andra alternativ för webbhotell

Följande webbhotell har mer blandade recensioner och antingen lågt BBB eller TrustPilot-betyg. Återigen har vi inte testat dem själva. Vi rekommenderar alltid att forska mera om tjänsterna du har kikat på innan du registrerar dig.

 • HostGator: A+ i BBB-betyg, 3.3 TrustPilot-betyg
 • InMotion Hosting: A+ i BBB-betyg, 3.3 TrustPilot-betyg (färre än 500 recensioner)
 • Bluehost: A+ i BBB-betyg, 2.6 TrustPilot-betyg
 • iPage: A+ i BBB-betyg, 1.4 TrustPilot-betyg (färre än 500 recensioner)
 • Flytande webbhotell: F i BBB-betyg, 4.5 TrustPilot-betyg (färre än 500 recensioner)
 • MochaHost: F i BBB-betyg, 4.4 TrustPilot-betyg

Planerar ditt webbhotellköp

Getty / Natnan Srisuwan

Nu när du har lite koll på vilka typer av webbhotell som finns där ute, har vi här några tips för när det gäller att faktiskt välja en prisplan.

Var försiktig och uppmärksam med startpriset

Trots det faktum att webbhotell oftast anger ett lågt startpris, kommer det här billiga värdpriset vanligtvis att kräva att du betalar i förskott för en två till tre års tjänst - så det är egentligen inte, säg $3 i månaden, utan $72 i förbetalning för två år. Och när den kampanjperioden är över kan priset för att förnya din tjänst bli mycket högre. 

Byta leverantör? Leta efter gratis webbplatsmigrationer

Om ditt webbhotellavtal håller på att ta slut och priset kommer att stiga, kanske du vill överföra din webbplats till ett annan webbhotell för att dra nytta av deras introduktionsavtal. Leta efter de leverantörer som erbjuder gratis eller billig migrering av webbplatser för att göra det.

Ytterligare en anmärkning om migrationstjänster: Även om dessa är användbara är de ofta automatiserade, vilket innebär att inte allt kan migrera över, och du kan behöva göra några ändringar. Se till att du undersöker hur det kommer att fungera för dig innan du registrerar dig.

Läs det finstilta på "obegränsade" tjänster

Medan många webbhotell erbjuder vad de kallar "obegränsade" eller "obestämda" tjänster för en viss mängd bandbredd, disklagring och webbplatser du använder, se till att du läser användarvillkoren. De flesta innehåller faktiskt en definierad gräns för användning. Men om du kör en ganska grundläggande webbplats som inte kräver allt för hög bandbredd borde vara säker. 

Se till att du känner till skillnaden mellan webbhotell och webbbyggnadstjänster

De flesta webbhotellen erbjuder också en dra-och-släpp-webbplatsbyggare, vilket hjälper dig att få din webbplats på fötterna. Dessa gör gör att man inte nödvändigtvis måste kunna avancerad kod för att designa sin webbsida. Men se till att du läser det finstilta: Att använda en av dessa webbplatsbyggare låser dig ofta till webbhotellstjänsten också. Byggarna kan också äga tjänsten, vilket gör det svårt att flytta din webbplats till en annan tjänst om du vill göra det senare.

Definitioner av webbhotell

När du letar efter ett webbhotell ser du många termer som du kanske inte förstår. Här är några av de typiska termerna du kan hitta och om det är dem du letar efter. I artikeln kan det hända att vi växlar mellan orden "host" och "värd", men de betyder samma sak.

 • Molnbaserat webbhotell är ett bra alternativ om du vill ha mycket lagringsutrymme och det låter dig använda molntjänster. Det finns många fördelar med molnbaserat webbhotell, inklusive garanterade serverresurser, redundant datalagring och obegränsad webbplatstillväxt.
 • Hosting för E-handel är ett populärt alternativ för många onlineföretag. Förutom att hjälpa dig att driva en e-handelswebbplats kan många leverantörer av webbhotell också erbjuda dig en webbserver som värd för din webbplats tillsammans med en e-postserver och andra vanliga webbhotellfunktioner.
 • Värd för Återförsäljare är perfekt för personer som är intresserade av att använda sitt tilldelade hårddiskutrymme och bandbredd till att vara värd för webbplatser för en tredje parts räkning. För att göra detta måste återförsäljaren köpa värdens tjänster som grossist och sedan sälja dem till kunder separat för en potentiell vinst på detaljhandelspriser.
 • WordPress hosting är en idealisk plattform för alla som är intresserade av att skapa en specialbyggd webbplats. WordPress är populärt bland kunderna eftersom det låter dig bygga en professionell anpassad webbplats med en mängd olika mallar, plugin-program och widgets.
 • Delad hosting är vanligtvis den mest grundläggande och billigaste planen som finns tillgänglig. Även om den ska ha allt du behöver för en personlig eller liten företagswebbplats delar du resurser med andra på samma server, så om din webbplats växer kan du behöva en annan plan.
 • Virtuell privat serverhosting är ett steg uppåt från delad hosting, så att du kan få liknande funktioner och prestanda som en dedikerad server för deras webbplatser utan att gå upp till en dedikerad servertjänst. En hanterad VPS-hosttjänst är oftast dyrare, men är bäst för dem med mindre teknisk bakgrund eftersom det låter företaget ta hand om programvaran och systemuppdateringarna du begär. En icke-hanterad VPS-värdtjänst innebär att värdleverantören bara ansvarar för den fysiska servern och ser till att den är tillgänglig - du behöver alltså ta hand om underhåll, uppgraderingar och programinstallation själv. 
 • Dedikerad serverhosting är alternativet för webbplatser med ett stort antal besökare. Med denna dyrare plan får du en fysisk server (eller flera servrar), vilket ger dig total kontroll över den maskinen och mycket mer resurser för att köra din webbplats.

Lämna en kommentar