Den bästa säkerhetskopierings- och säkerhetsprogramvaran för AV-TEST


För att skydda våra enheter från virusattacker måste vi installera programvara som säkerhetskopierar och ökar säkerheten

Ransomware, som är skadlig kod som blockerar åtkomsten till våra data och kräver en lösensumma för att kunna använda dem igen, är ett växande fenomen och en av de största riskerna på nätet. Det bästa sättet att skydda dig mot attacker med utpressningstrojaner är att använda programvara som både kan skydda din enhet från den här typen av hot och skydda dina personliga filer från att hamna i fel händer. Därför måste vi ha en programvara som kan göra en säkerhetskopia av våra data, som kan återställa dem i händelse av en attack och som samtidigt har antimalware-funktioner. För att ta reda på vilka program som gör detta bäst måste vi förlita oss på AV-TEST och se vilken programvara som har klarat alla experternas parametrar med bravur.

DPB-program

En av de bästa metoderna för att skydda oss mot skadlig programvara för utpressningstrojaner är att förlita sig på så kallade DPB-program. Detta är särskilda program som skyddar våra data från de senaste versionerna av kryptotrojanern Cerber, som främst riktar sig till oss med skadliga bilagor till appar och brevlådor. Bland de bästa plattformarna för DPB som experterna har testat finns följande: Acronis True Image 2017 New Generation Premium, Carbonite Personal PLUS, CrashPlan for Home och iDrive. AV-TEST tog hänsyn till fyra variabler för att utse den bästa programvaran: användbarhet, prestanda, funktionalitet och hotskydd.


Användbarhet

Detta kriterium mäter hur lätt och bekvämt det är för användaren att installera och konfigurera programmet. Språket som används är också ett utvärderingskriterium, eftersom det hjälper till att förstå om programvaran är avsedd för mindre erfarna användare eller inte. Man bör dock komma ihåg att denna bedömning ofta kan vara subjektiv för en användare. I experternas test visade sig Acronis vara lättast att installera och använda.


Prestanda

Den här faktorn mäter hur lång tid det tar för en användare att säkerhetskopiera sina data. Och naturligtvis tas även hänsyn till den tid det tar att återställa data från en säkerhetskopia som redan har gjorts. Det kan tyckas trivialt, men hastigheten på dessa operationer är avgörande, inte bara för användarupplevelsen, utan också för att avvärja hoten från en utpressningsattack, när hotet väl uppfattas av programvaran. Återigen var Acronis True Image den vinnande plattformen när det gäller prestanda.

Funktionalitet

Denna funktion tar hänsyn till de funktioner, och deras användarvänlighet, som är kritiska för att skydda offrets enhet, under eller före en attack med utpressningstrojaner. Acronis var med iDrive det bästa möjliga alternativet.

Threat Protection

Från det intuitiva namnet kan du förstå kriterierna för att utvärdera den här aspekten för ett anti-ransomwareprogram. AV-TEST-experterna har dock inte bara tagit hänsyn till förmågan att förhindra en hackerattack utan även till programmets förmåga att undvika skador på användardata när en attack väl har ägt rum. Återigen var Acronis vinnaren, eftersom denna programvara erbjuder aktivt skydd, dvs. den kan anpassa sig till olika hotsituationer.

Lämna en kommentar