Det finns en iPhone som inte kommer att sälja: vad det är (och varför)


Ryktena har surrat ett tag, men nu bekräftar de första förutsägelserna från konsultföretag det: iPhone 12 Mini kommer inte att sälja.

Apples senaste smartphone-serie har inte varit så framgångsrik som man hade hoppats på, åtminstone inte när det gäller den minsta modellen, iPhone 12 Mini. Och med tanke på de dåliga försäljningsresultaten rapporteras Cupertino överväga (förutom två möjliga vikbara iPhones) att stoppa produktionen av Mini i ett tidigt skede, och stoppa produktionen redan under andra kvartalet 2021.

Den globala situationen har inte varit särskilt gynnsam för Apple, åtminstone inte under de senaste månaderna. Allt började med förseningar i leveransen av komponenter på grund av produktionsstopp som orsakades av utbrottet av coronavirus. Samma effekter återspeglades sedan oundvikligen i produktionen av de enheter som skulle säljas: en långsam kedja, ibland överväldigad av kaos, som tvingade företaget att dela upp både de officiella presentationerna och marknadsdebuten i två omgångar - mellan oktober och november 2020. Tyvärr har det låga priset på Apples lilla modell inte varit till någon större nytta: försäljningssiffrorna kan göra den till den Apple 12 Mini med den lägsta uppehållstiden i butikerna någonsin.

iPhone 12 Mini, varför produktionsstoppet

Nyheten om det troliga produktionsstoppet spreds av JPMorgan, som också gav ett ganska exakt datum för när Cupertinos beslut skulle förverkligas. Nästa kvartal kan bli avgörande för hur länge iPhone 12 Mini, som för närvarande har en mycket låg marknadsandel på bara 6 %, kommer att hålla sig.

Praktiska storlekar, bra prestanda och lågt pris har uppenbarligen inte övertygat allmänheten. Men det finns mer. Enligt JPMorgan släpar flaggskeppsversionen av Apples senaste smartphone-serie också efter sina konkurrenter. Produktionen av iPhone 12 rapporteras ha minskat, men det finns ingen lockout i sikte, delvis tack vare en 22-procentig ökning för iPhone-märket som helhet under det sista kvartalet 2020.

Den mest högpresterande - och dyraste - modellen i sortimentet, iPhone 12 Pro Max, leder utvecklingen, med en produktionsökning på 11 miljoner enheter. iPhone 12 Pro, den fjärde och sista varianten av iPhone 12 Pro, förblev stabil.


iPhone, vad är nästa steg för Apple?

Om man bortser från framgångar och misslyckanden kan den nya iPhone 13 Mini komma i slutet av året. JPMorgan säger det och räknar med att denna version eventuellt kommer att omformas för att förbättra den minsta och billigaste modellens situation. Bland de nya funktionerna att hålla utkik efter är ett helt nytt batteri med längre batteritid, en av de kritiska punkterna i version 12 som användarna av det bitiska äpplet inte gillade.


Lämna en kommentar