Galaxy Note 9 officiell: mycket kraft och priser från över 1000 euro

#


Samsung har presenterat sin toppmodell av smarttelefoner vid ett evenemang i New York. 6,4-tumsskärm, förbättrad SPen och dubbel bakre kamera

Inte fler indiskretioner och rykten: Samsung har officiellt presenterat Galaxy Note 9, smarttelefonen som inleder den andra delen av 2018. Det koreanska företaget höll ett storslaget evenemang i New York, den stad där Note-serien har presenterats de senaste två åren.

Smartphonen hade nu väldigt få hemligheter och i flera dagar hade ryktena förutspått alla de mest intressanta funktionerna i Galaxy Note 9. Presentationen av Galaxy Note 9 gjorde det möjligt för oss att upptäcka alla de nya funktioner som Samsung har infört i sin toppmodell av smarttelefoner, från en artificiell intelligens som kommer att finnas mer och mer vid användarens sida och hjälpa dem att göra intelligenta val, till den nya SPen som innehåller intressanta funktioner som möjligheten att ta bilder direkt från stylus. Den andra stora nyheten är att Fortnite Android-appen, det mest spelade videospelet under de senaste månaderna och som genererar rekordhöga intäkter, har kommit exklusivt till Galaxy Note 9 och Galaxy Tab S4. Fortnite-applikationen kommer under en begränsad tid att vara tillgänglig endast på Galaxy Note 9 och sedan kommer den att utökas till alla användare. Som meddelats de senaste dagarna kommer spelet inte att kunna laddas ner från Google Play Store, utan endast från webbplatsen för Epic Games, företaget bakom Fortnite.

Funktioner Galaxy Note 9

Kraft, snabbhet och kvalitet. Det är på denna grund som Samsung har utvecklat Galaxy Note 9, en smartphone som fortsätter på den linje som det koreanska företaget tog med Galaxy Note 8, en av de bästa enheterna som släpptes förra året. Smartphonen integrerar många komponenter som redan finns på Samsung S9 och Samsung S9+, men skiljer sig i de funktioner som SPen erbjuder användarna.

Om bord finns Exynos 9810 SoC (mycket lik Snapdragon 845 i prestanda) som stöds av 6 GB RAM och 128 GB internt lagringsutrymme (utökningsbart med ett microSD-kort upp till 512 GB). Samsung kommer också att lansera en premiumversion med 8 GB RAM och 512 GB lagringsutrymme som kan utökas med ett 512 GB SD-kort. Skärmen är något större än förra årets modell: den går från 6,3 tum till 6,4 tum, men storleken på smarttelefonen är densamma: Samsung har optimerat utrymmet genom att minska ramarna. Skärmen är en Super AMOLED-skärm med QHD+-upplösning och ett bildförhållande på 19:9. Precis som alla andra Samsung-enheter har Galaxy Note 9 ingen öppning. Batteriet är 4000 mAh (med stöd för trådlös laddning) och smarttelefonen har fått IP68-certifiering vilket gör den både vatten- och dammtålig. Stereohögtalarna har tillverkats i samarbete med AKG.

För att skydda dina data finns det stöd för irisscanning, ansiktsigenkänning och en fingeravtryckssensor på baksidan.


Fotograferingsfack Galaxy Note 9

Läser man om Galaxy Note 9:s fotosensorer kan man misstas för att tro att inga framsteg har gjorts jämfört med Galaxy S9. Note 9 har samma linser som den andra modellen som släpptes i februari, men det som har förändrats är den artificiella intelligensen, som får en ännu viktigare roll under fotograferingen. AI känner automatiskt igen motivet i bilderna och optimerar fotograferingsinställningarna. Dessutom varnar en popup-funktion om fotot är för suddigt eller om det finns motiv med slutna ögon.

På baksidan hittar vi en dubbelkamera med en huvudsensor på 12 megapixlar med en variabel bländare mellan 1,5 och 2,4, den sekundära sensorn är också 12 megapixlar och har en bländare på 2,4. På framsidan av Galaxy Note 9 finns en 8-megapixelkamera med autofokus.

Video kan spelas in i 4K och slow-motion med 960 bilder per sekund.


SPen-funktioner

En av Galaxy Note 9:s stora nya funktioner är den nya SPen. Den stylus som alltid har kännetecknat Note-serien får en uppdatering med nya funktioner. Den första funktionen som fångar ögat är färgen: SPen kommer att finnas i olika färger beroende på användarens smak. Färgen på pennan kommer också att prägla färgen på de minnesanteckningar som skrivs när skärmen är avstängd. Men den mest intressanta funktionen är möjligheten att ta foton direkt från SPen: tryck bara två gånger på knappen på stylus. När det gäller laddningstiden räcker det med 40 sekunder för att få 30 minuters batteritid.

Samsung DeX

Samsung DeX, tillbehöret som förvandlar Galaxy Note 8 till en dator, kommer helt enkelt att bli DeX. Samsung har utvecklat ett nytt sätt att ansluta Galaxy Note 9 till en skärm med hjälp av en HDMI-kabel. För att använda smarttelefonen som om den vore en dator behöver du inte längre använda ett extra tillbehör, utan det räcker med en vanlig HDMI-kabel. I DeX-läget kan du också göra anteckningar genom att skriva direkt på smartphone-skärmen, vilket är en mycket användbar funktion, särskilt under möten.

Hur mycket kostar Galaxy Note 9

För första gången bryter det koreanska företaget den psykologiska barriären på tusen euro: versionen med 6 GB RAM och 128 GB internt lagringsutrymme kostar 1 029 euro, vilket är 30 euro mer än lanseringspriset för Galaxy Note 8. Modellen med 8 GB RAM och 512 GB lagringsutrymme kostar däremot 1 279 euro.

När Galaxy Note 9 kommer ut

Galaxy Note 9 kan förbeställas nu, men du måste vänta till den 24 augusti, då den börjar säljas i fysiska butiker, för att få tag på smarttelefonen.

Lämna en kommentar