Galaxy Note 8, Samsung avslöjar av misstag en phablet?


Det sydkoreanska företaget publicerar en tweet som marknadsför Exynos 8895-processorn och ackompanjerar texten med ett foto av en mystisk enhet. Är det Note 8?

När lanseringen närmar sig, och många antar att den kommer att äga rum i slutet av augusti i New York, blir Galaxy Note 8 alltmer föremål för rykten. De senaste nyheterna kommer dock direkt från Samsung, som kanske oavsiktligt har avslöjat den nya phabletten.

Det hela börjar med en tweet som det sydkoreanska företaget publicerade på "Samsung Exynos", den officiella profilen för sina processorer. Texten, som hänvisar till Exynos 8895, det system-on-chip som finns ombord på Galaxy S8, åtföljs av en bild av en okänd enhet. Att det inte är den senaste toppmodellen är säkert. Den mystiska enheten har faktiskt ingen strömknapp på höger sida, en knapp som finns på S8. Bilden har inte gått obemärkt förbi och har på några få ögonblick väckt nätverkets nyfikenhet och till och med fantasi. Många tror att det är Galaxy Note 8, som av misstag har visats upp.

Dubbelkamera

För tillfället finns det dock inget som tyder på att den av misstag publicerade bilden faktiskt visar Samsungs efterlängtade phablet. Under tiden, med bara några veckor kvar till den officiella presentationen, dyker det upp fler och fler detaljer om Galaxy Note 8:s tekniska specifikationer. Enheten kommer faktiskt att vara den första i det sydkoreanska företagets långa historia att montera en dubbel kamerasensor, som om inga överraskningar inträffar kommer att vara 12 megapixel med optisk stabilisator.


Som en mycket stor skärm

Avhängigt av målmarknaden kommer enheten att integrera antingen Exynos 8895 eller Snapdragon 835, en av Qualcomms senaste SoC:s, som redan finns ombord på Galaxy S8. Den kommer att ha 6 GB RAM (två mer än S8) och framför allt en 6,3-tums Super AMOLED-skärm som, jämfört med den smartphone som presenterades för några månader sedan, kommer att ha ett större förhållande mellan skärm och kropp.


Leveransdatum och pris

Fabletten, som enligt ryktena kommer att presenteras den 26 augusti, kommer också att integrera S Pen, den berömda stylus som är mycket användbar för att hantera den stora skärmen. Nyheten innehåller också information om priset. Galaxy Note 8 kommer att släppas på marknaden till en kostnad av cirka 1 000 dollar. Kommer det att bli så som Samsung visade på Twitter? Vi får se.

Lämna en kommentar