Harry Potters osynlighetsmantel finns verkligen

#


Ett brittiskt företag har skapat Harry Potters osynlighetsmantel: den använder förstärkt verklighet och kameran på din smartphone. Den kostar 60 euro

För hela 22 år sedan publicerade J.K. Rowling den första engelskspråkiga delen av Harry Potter. Besvärjelser och magi har fått fans över hela världen att drömma, inte bara de mest ivriga, men bland alla de föremål som används av de unga eleverna i den magiska skolan finns det utan tvekan ett som är det mest kända och eftertraktade: osynlighetsmanteln.

En önskan som i dag, till glädje för alla Harry Potter-fans och cosplayers, blir verklighet tack vare ett samarbete mellan Warner Bros och det brittiska företaget Wow!Stuff. Wow!Stuff, som specialiserar sig på tillverkning av leksaker och prylar, har producerat och salufört den berömda osynlighetsmanteln, den dyrbara kappan som Harry Potter fick av Dumbledore och som gör allt den täcker, både saker och människor, osynligt.

Obsynlighetsmanteln: hur den fungerar

Utsidan av kappan liknar den som syns i Harry Potter-filmerna, medan insidan är fodrad med ett grönt foder, det magiska elementet så att säga. I själva verket fungerar osynlighetsmanteln som en green screen och använder den teknik som används för specialeffekter vid filmning i kombination med förstärkt verklighet. Allt du behöver göra är att bära manteln med den gröna sidan utåt, ta ett foto eller spela in en kort video med Wow!Stuff-appen så är du klar - du försvinner som genom ett trollslag.


Osynlighetsmanteln: var kan man köpa den

Manteln är cirka 140 cm lång och passar alla från sex år och uppåt, medan Wow!Stuff-appen är gratis och fungerar på både iOS och Android. Osynlighetsmanteln kan köpas online från Harry Potter Shop på plattform 9 3/4 och finns för närvarande i en Deluxe-version som förutom en specialversion av manteln, prydd med dyrbara detaljer, även innehåller ett praktiskt stativ för att få den innovativa prylen att fungera på bästa sätt. Kostnaden är 60 pund, drygt 66 euro.


Lämna en kommentar