Hur ansluter jag min iPod till min dator?

Om du just skaffat din första iPod kan du fråga den första frågan när du kommer hem: "Hur ansluter jag min iPod till min dator?" Så länge du har en internetanslutning har du allt du behöver och processen är enkel.

Apple Inc.

Informationen i denna artikel gäller 3: e och 4: e generationens iPod Shuffle; 5: e, 6: e och 7: e generationens iPad nano; och andra, tredje, fjärde och femte generationens iPod touch.


Så här ansluter du din iPod till en dator

Du kanske redan har iTunes installerat på din dator. Om inte, ladda ner det från Apple - det är gratis - och installera det på din stationära eller bärbara dator. Din iPod kom med en kabel som har en USB-kontakt i ena änden och en dockningsport i den andra. Det kom antagligen med en delvis laddning, men om inte, ladda din iPod innan du ansluter den till din dator.

  1. Anslut dockanslutningsänden på kabeln till dockningsportplatsen på iPod-undersidan. Anslut sedan USB-änden av kabeln till en USB-port på din dator.

  2. När du gör detta bör iTunes startas automatiskt - om det inte redan körs - och iPod-skärmen tänds. Om iTunes inte startar automatiskt öppnar du det.

  3. Följ iTunes när det går igenom installationen av din iPod. Anvisningarna varierar något beroende på modell och generation av iPod du har. De flesta stegen gäller bara första gången du installerar din iPod. Därefter startar iTunes och tar dig direkt till iPod Management-skärmen när du ansluter iPod till din dator.

    • Ställa in iPod touch
    • Ställa in iPod nano
    • Ställa in iPod Shuffle

Din iPod är inställd och redo att användas.

Varje gång du vill lägga till eller ta bort innehåll från din iPod, anslut det till din dator och hantera det som synkroniseras med det i iTunes.

Datoranslutning krävs inte längre

Du kan ha en iPod som Apple inte längre kräver att du ska synkronisera med en dator. Nya modeller av iPod Touch kan strömma och ladda ner musik direkt till iPod så länge som en höghastighetsinternet är tillgänglig. Det är fortfarande möjligt att ansluta dessa modeller till en dator, men det krävs inte. Kontrollera dokumentationen som medföljde din iPod.


Lämna en kommentar