Hur du åtgärdar D3dx9_27.dll saknas eller hittades inte fel

D3dx9_27.dll-problem orsakas på ett eller annat sätt av ett problem med Microsoft DirectX.

Filen d3dx9_27.dll är en av många filer som utgör DirectX. Eftersom DirectX används av de flesta Windows-baserade spel visas d3dx9_27.dll-fel vanligtvis bara när du använder dessa program.


D3dx9_27.dll-fel

Det finns flera sätt som d3dx9_27.dll-relaterade fel kan visas i ditt Windows-system. Några av de vanligaste d3dx9_27.dll-felmeddelandena listas nedan.

 • Filen d3dx9_27.dll hittades inte
 • Kan inte hitta d3dx9_27.dll
 • Det dynamiska länkbiblioteket d3dx9_27.dll kunde inte hittas i den angivna sökvägen [PATH]
 • Filen d3dx9_27.dll saknas
 • D3DX9_27.DLL saknas. Byt ut D3DX9_27.DLL och försök igen
 • Fel vid initialisering av programmet eftersom filen d3dx9_27.dll inte hittades
 • Programmet kunde inte startas eftersom d3dx9_27.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen

D3dx9_27.dll-fel visas vanligtvis när en mjukvara eller ett videospel startas. Det är dock vanligare att se detta DLL-fel med videospel och ibland kommer d3dx9_27.dll-fel att dyka upp efter att ett spel har laddats men precis innan det faktiska spelet börjar.

I icke-spelprogram kan ett d3dx9_27.dll-fel visas innan vissa grafikfunktioner används.

Felmeddelandet d3dx9_27.dll kan gälla alla program som använder Microsoft DirectX, men igen är det oftast videospel. Här är några vanliga exempel på spel som kan generera d3dx9_27.dll-fel: FEAR, The Elder Scrolls IV: Oblivion, Tom Clancy's Rainbow Six: Lockdown, Zoo Tycoon 2, Fable: The Lost Chapters, Age of Empires III, Flight Simulator X, The Lord of the Rings: The Battle For Middle-Earth, The Godfather och mer.

Det är viktigt att vara medveten om det sammanhang där något DLL-fel uppstår så att du inte följer irrelevanta felsökningssteg. Till exempel, om ditt d3dx9_27 DLL-fel bara visas när du spelar Rainbow Six: Lockdown, behöver du inte hantera ett annat spel som The Godfather.

Något av Microsofts operativsystem sedan Windows 98 kan påverkas av d3dx9_27.dll och andra DirectX-problem. Detta inkluderar Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.

Hur du åtgärdar D3dx9_27.dll fel

Ladda inte under några omständigheter DLL-filen d3dx9_27.dll individuellt från någon DLL-nedladdningssida. Det finns ett antal olika anledningar till att det aldrig är en bra idé att ladda ner DLL-filer från dessa webbplatser.

Om du redan har laddat ner d3dx9_27.dll från en av dessa DLL-nedladdningssidor, ta bort den från var du än lägger den och fortsätt med följande steg.

 1. Starta om datorn om du inte redan har gjort det sedan detta problem började.

  D3dx9_27.dll-felet kan vara ett engångsproblem och en enkel omstart kan rensa upp det helt. Det är osannolikt att detta kommer att lösa problemet, men omstart är alltid ett bra första steg.

 2. Installera den senaste versionen av Microsoft DirectX. Chansen är stor att uppgradering till den senaste versionen av DirectX kommer att fixa felet d3dx9_27.dll hittades inte.

  Microsoft släpper ofta uppdateringar till DirectX utan att uppdatera versionsnumret eller bokstaven, så var noga med att installera den senaste versionen även om din version är tekniskt densamma.

  Samma DirectX-installationsprogram fungerar med alla versioner av Windows inklusive Windows 10, 8, 7, Vista och XP. Det ersätter alla saknade DirectX 11-, DirectX 10- eller DirectX 9-filer.

 3. Förutsatt att den senaste DirectX-versionen från Microsoft inte fixar d3dx9_27.dll-felet du får, leta efter en kopia av DirectX på ditt spel eller din applikations-CD eller DVD. Vanligtvis, om ett spel eller annat program använder DirectX, kommer programutvecklarna att inkludera en installerbar kopia av DirectX på installationsskivan.

  I vissa fall fungerar DirectX-versionen på skivan bättre med programmet än den senaste versionen som finns tillgänglig online.

 4. Avinstallera spelet eller programvaran och installera om det igen. Något kan ha hänt med filerna i programmet som fungerar med d3dx9_27.dll-filen och en ominstallation kan lösa problemet.

 5. Återställ filen d3dx9_27.dll från det senaste DirectX-paketet. Om stegen ovan inte har fungerat för att lösa ditt d3dx9_27.dll-problem, försök att extrahera d3dx9_27.dll-filen separat från DirectX-paketet.

 6. Uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort. Även om det inte är den vanligaste lösningen kan det i vissa situationer korrigera detta DirectX-problem att uppdatera drivrutinerna för grafikkortet på din dator.


Lämna en kommentar