Hur du åtgärdar D3dx9_43.dll saknas eller hittades inte fel

D3dx9_43.dll-fel uppstår på grund av ett problem med Microsoft DirectX.

Filen d3dx9_43.dll är en av många filer som ingår i DirectX-programvarusamlingen. Eftersom DirectX används av de flesta Windows-baserade spel och avancerade grafikprogram, visas d3dx9_43 DLL-fel vanligtvis bara när du använder dessa program.

Det finns många sätt d3dx9_43.dll-fel kan visas på din dator. Här är flera av de vanligaste specifika d3dx9_43.dll-felmeddelanden som du kan se:

 • D3dx9_43.DLL hittades inte
 • Filen d3dx9_43.dll saknas
 • Filen d3dx9_43.dll hittades inte
 • D3dx9_43.dll hittades inte. Ominstallering kan hjälpa till att åtgärda detta.

Något av Microsofts operativsystem sedan Windows 98 kan påverkas av d3dx9_43.dll och andra DirectX-fel.


Hur du åtgärdar D3dx9_43.dll fel

Ladda inte ner d3dx9_43.dll DLL-filen individuellt från någon "DLL-nedladdningssida." Nedladdning av DLL-filer från dessa webbplatser är aldrig en bra idé. Om du redan har laddat ner d3dx9_43.dll från en av dessa DLL-nedladdningssidor tar du bort den från vart du än lägger den och fortsätter med dessa steg.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av d3dx9_43.dll-felet.

 1. Starta om datorn om du inte har gjort det ännu. D3dx9_43.dll-felet kan vara ett fel och en enkel omstart kan rensa upp det helt.

 2. Installera den senaste versionen av Microsoft DirectX. Chansen är stor att uppgradering till den senaste versionen av DirectX kommer att fixa felet d3dx9_43.dll hittades inte.

  Microsoft släpper ofta uppdateringar till DirectX utan att uppdatera versionsnummer eller bokstav, så se till att installera den senaste versionen även om din version är tekniskt densamma.

  Samma installationsprogram för DirectX fungerar med alla versioner av Windows inklusive Windows 10, 8, 7 och Vista .. Det ersätter alla saknade filer i DirectX 11, DirectX 10 eller DirectX 9.

 3. Förutsatt att den senaste DirectX-versionen från Microsoft inte fixar d3dx9_43.dll-felet du får, leta efter ett DirectX-installationsprogram på ditt spel eller en applikations-DVD eller CD.

  Vanligtvis, om ett spel eller annat program använder DirectX, kommer programutvecklarna att inkludera en kopia av DirectX på installationsskivan. Ibland - men inte ofta - passar DirectX-versionen på skivan bättre för programmet än den senaste versionen som finns online.

 4. Avinstallera spelet eller programvaran och installera om det igen. Något kan ha hänt med filerna i programmet som fungerar med d3dx9_43.dll och en ominstallation kan göra tricket.

 5. Återställ filen d3dx9_43.dll från det senaste DirectX-programvarupaketet. Om ovanstående felsökningssteg inte har fungerat för att lösa ditt d3dx9_43.dll-fel, försök att extrahera d3dx9_43.dll individuellt från det nedladdningsbara paketet för DirectX.

 6. Uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort. Även om det inte är den vanligaste lösningen, kan det i vissa situationer korrigera denna DirectX-fel om du uppdaterar drivrutinerna för grafikkortet på din dator.

Lämna en kommentar