Hur du åtgärdar Msvcp110.dll saknas eller hittades inte fel

Var noga med att inte förväxla med Msvcr110.dll eller Msvcr100.dll fel som saknas eller inte hittats.

Msvcp110.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av msvcp110 DLL-filen. I vissa fall kan dessa DLL-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Det finns flera olika sätt som msvcp110.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten att se dem:

Msvcp110.dll hittades inte
Det här programmet kunde inte startas eftersom msvcp110.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen
Kan inte hitta [PATH] msvcp110.dll
Filen msvcp110.dll saknas
Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: msvcp110.dll. Installera [APPLICATION] igen

Sammanhanget med msvcp110.dll-felet är en viktig information som kommer att vara till hjälp när du löser problemet.

Lifewire

Msvcp110.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Felmeddelandet msvcp110.dll kan gälla alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Hur du åtgärdar Msvcp110.dll fel

Ladda inte ner msvcp110.dll från en webbplats för nedladdning av DLL. Det finns många anledningar till att det är en dålig idé att ladda ner en DLL-fil. Om du behöver en kopia av msvcp110.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av msvcp110.dll-felet.

 1. Ladda ner Visual C ++ Redistributable för Visual Studio 2012 Update 4-paketet och kör det. Detta ersätter / återställer msvcp110.dll med den senaste kopian från Microsoft.

  Du får några olika nedladdningsalternativ från Microsoft för den här uppdateringen, baserat på den version av Windows du har installerat - x86 (32-bit) eller x64 (64-bit).

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Att använda den här uppdateringen är nästan alltid lösningen på msvcp110.dll-fel.

 2. Återställ msvcp110.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" msvcp110.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat msvcp110.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa msvcp110.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en borttagen kopia av msvcp110.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du själv har tagit bort filen och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 3. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa msvcp110.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att msvcp110.dll-felet som du ser är relaterat till ett fientligt program som maskeras som filen.

 4. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att msvcp110.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 5. Installera om programmet som producerar msvcp110.dll-felet. Om msvcp110.dll-felet uppstår när du använder ett visst program kan det hjälpa ominstallera det programmet.

 6. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Filen msvcp110.dll kan ingå i en av dessa uppdateringar.

 7. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Vi har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka msvcp110.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 8. Reparera din installation av Windows. Om den enskilda msvcp110.dll-felsökningsanvisningen ovan inte lyckas bör en reparations- eller reparationsinstallation för start återställa alla Windows DLL-filer till sina fungerande versioner.

 9. Använd en gratis registerrensare för att reparera msvcp110.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga msvcp110.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare. Vi har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 10. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar msvcp110.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på din hårddisk raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda msvcp110.dll-felet med ett felsökningssteg före det här.

 11. Felsök ett maskinvaruproblem om några msvcp110.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.

Lämna en kommentar