Hur du åtgärdar D3dx9_28.dll saknas eller hittades inte fel

Till skillnad från många andra DLL-fel som kan ha komplicerade orsaker och korrigeringar orsakas d3dx9_28.dll-problem på ett eller annat sätt av en enda fråga: ett problem med Microsoft DirectX.

Filen d3dx9_28.dll är en av många filer som ingår i DirectX-programvarusamlingen. Eftersom DirectX används av de flesta Windows-baserade spel och avancerade grafikprogram, visas d3dx9_28.dll-fel vanligtvis bara när du använder dessa program.

Något av Microsofts operativsystem sedan Windows 98 kan påverkas av d3dx9_28.dll och andra DirectX-problem. Detta inkluderar Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


D3dx9_28.dll-fel

Det finns många olika sätt att d3dx9_28.dll DLL-fel kan visas på din dator. Några av de vanligaste d3dx9_28.dll-felmeddelandena listas nedan:

 • D3DX9_28.DLL hittades inte
 • D3DX9_28.DLL saknas. Byt ut D3DX9_28.DLL och försök igen.
 • Filen d3dx9_28.dll hittades inte
 • Filen d3dx9_28.dll saknas
 • D3dx9_28.dll hittades inte. Ominstallering kan hjälpa till att åtgärda detta.
 • Programmet kunde inte startas eftersom d3dx9_28.dll inte hittades. Ominstallationen kan ta bort problemet.

D3dx9_28.dll-fel visas vanligtvis när ett program, vanligtvis ett spel, startas.

I andra grafikapplikationer som inte är spel kan d3dx9_28.dll-felet visas innan vissa avancerade grafikfunktioner i programmet används.

Felmeddelandet d3dx9_28.dll kan gälla alla program som använder Microsoft DirectX, oftast videospel.

Några vanliga spel och andra applikationer som har varit kända för att generera d3dx9_28.dll-fel inkluderar Singles 2: Triple Trouble, Futuremarks 3DMark06, Digital Leisure eJay Techno 5, Pacific Storm, Puzzle Quest, Breakpoint: Rumble In The Jungle och mer.

Hur du åtgärdar D3dx9_28.dll fel

Ladda inte under några omständigheter DLL-filen d3dx9_28.dll individuellt från någon "DLL-nedladdningssida." Det finns ett antal olika anledningar till att nedladdning av DLL-filer från dessa webbplatser aldrig är en bra idé. Om du redan har laddat ner DLL-filen tar du bort den från var du än lägger den och fortsätter med följande steg.

 1. Starta om din dator om du inte har gjort det ännu.

  D3dx9_28.dll-felet kan vara ett fel och en enkel omstart kan rensa upp det helt. Det är osannolikt att detta kommer att lösa problemet, men omstart är alltid ett bra första steg.

 2. Installera den senaste versionen av Microsoft DirectX. Chansen är stor att uppgradering till den senaste versionen av DirectX kommer att fixa felet d3dx9_28.dll hittades inte.

  Microsoft släpper ofta uppdateringar till DirectX utan att uppdatera versionsnummer eller bokstav, så se till att installera den senaste versionen även om din version är tekniskt densamma.

  Samma DirectX-installationsprogram fungerar med alla versioner av Windows inklusive Windows 10, 8, 7, Vista, XP och mer. Den ersätter alla saknade DirectX 11-, DirectX 10- eller DirectX 9-filer.

 3. Förutsatt att den senaste DirectX-versionen från Microsoft inte fixar d3dx9_28.dll-felet du får, leta efter ett DirectX-installationsprogram på ditt spel eller din applikations-CD eller DVD. Om ett spel eller annat program använder DirectX kommer programutvecklarna vanligtvis att inkludera en kopia av DirectX på installationsskivan.

  Ibland, men inte ofta, passar DirectX-versionen på skivan bättre för programmet än den senaste versionen som finns online.

 4. Avinstallera spelet eller annat program och installera om det igen. Något kan ha hänt med filerna i programmet som fungerar med d3dx9_28.dll och en ominstallation kan göra tricket.

 5. Återställ filen d3dx9_28.dll från det senaste DirectX-paketet. Om stegen ovan inte har fungerat för att lösa ditt d3dx9_28.dll-fel, försök att extrahera d3dx9_28.dll-filen separat från DirectX-paketet.

 6. Uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort. Även om det inte är den vanligaste lösningen kan det i vissa situationer korrigera detta DirectX-problem att uppdatera drivrutinerna för grafikkortet på din dator.


Lämna en kommentar